SEGRE

POLÍTICA PLENS

L'alcalde de Sant Ramon deixa el càrrec al setembre

Aleix Bochaca ha perdut la confiança en el seu propi equip de govern || Josep Maria Ribera el rellevarà a l'alcaldia

Aleix Bochaca.

Aleix Bochaca.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca (JxCat), deixarà l’alcaldia d’aquest municipi de la Segarra el proper 3 de setembre al perdre la confiança en el seu propi equip de govern. Segons va manifestar ahir l’edil que el mateix Bochaca va avançar que seria el seu relleu, Josep Maria Ribera, “cal millorar el funcionament de l’ajuntament i canviar moltes inèrcies”. De fet, l’anunci de l’encara alcalde va sorprendre els dos edils de l’oposició i també els altres quatre de l’equip de govern, ja que en el ple extraordinari que va tenir lloc ahir només estava previst que deixés les tres carteres que ostentava (Urbanisme, Obres i Hisenda).

Els regidors de l’oposició van ser més crítics. Així, Ramon Ribera (ERC) va manifestar que la delegació de competències s’hauria d’haver dut a terme fa sis anys perquè “hem fet el ridícul”. Per la seua part, Meritxell Bonjoch (ERC) va criticar que s’hagin gastat “alegrement molts diners públics en contenciosos només per la tossuderia de l’alcalde”.

Bonjoch no es va referir concretament a cap contenciós, però es pot recordar que el consistori ha portat al Suprem una denúncia per unes antenes i també té interposats tres contenciosos contra el consell comarcal de la Segarra pel tema de l’aigua (vegeu el desglossament).

Per la seua part, Bochaca va manifestar que no té cap informe desfavorable dels tècnics i, “si tan malament ho hagués fet, el poble no m’hauria votat en quatre ocasions per majoria absoluta”. L’encara alcalde va entrar a l’ajuntament de Sant Ramon com a primer edil fa catorze anys i va rellevar en el càrrec Antoni Oliva. D’altra banda, Bochaca té pendent el proper mes de juny rellevar l’alcalde de Ribera d’Ondara Francesc Sabanés com a diputat provincial, després que a començaments del mandat pactessin repartir-se el càrrec.

El ple extraordinari d’ahir va començar amb un minut de silenci per recordar el malaguanyat alcalde de Granyanella, Ramon Pintó, mort el passat 5 d’abril.

Dos mandats de conflictes amb el consell comarcal

Aleix Bochaca ha protagonitzat en els últims quatre anys diversos enfrontaments amb el consell de la Segarra per temes d’aigua. Té interposats tres contenciosos sobre les tarifes de l’aigua, tema que ha centrat les discussions de bona part dels plens comarcals sense que s’assolís una solució. Es calcula que el cost global d’aquests processos supera els 40.000 euros.

tracking