SEGRE

ESPAIS NATURALS INTERVENCIONS

Obres d'urgència a Mont-rebei

Els treballs s'iniciaran la setmana que ve per poder obrir el congost aquest estiu

Malgrat estar els accessos tallats, els turistes passen pel sender.

Malgrat estar els accessos tallats, els turistes passen pel sender.AJUNTAMENT D’ÀGER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres per reobrir el congost de Mont-rebei al públic, tancat des del mes de novembre passat, s’iniciaran la setmana vinent. El consistori d’Àger ha aprovat una tramitació d’emergència a causa del risc de nous despreniments de blocs rocosos al camí natural del congost i al pantà de Canelles, que suposen una situació de perill per als visitants, ja que el congost es continua visitant malgrat que l’accés està tancat.

L’alcaldessa, Mireia Burgués, va destacar la necessitat de minimitzar les possibles afectacions per la caiguda de roques sobre les persones que passen pel congost tot i la prohibició. Va assegurar que hi ha estudis tècnics que confirmen que les pluges de la tardor i del mes de maig han provocat moviments en el pendent i “ha caigut alguna roca al camí”. Per a Burgués, tot això fa necessari actuar amb “urgència” i evitar la degradació d’aquest espai. L’objectiu del consistori és que aquest estiu ja es pugui obrir el congost amb totes les garanties.

Segons Burgués, des de l’aixecament de l’estat d’alarma s’ha accentuat el nombre de visitants que arriben a Mont-rebei tot i estar tallat. Va remarcar la “impossibilitat” de controlar l’afluència de visitants i va mostrar preocupació per la situació, que “ens obliga a actuar amb rapidesa per evitar qualsevol dany personal i per reobrir al públic com més aviat millor”, va dir.

Les obres contemplen treballs verticals per sanejar el pendent de roques que queden i reparar el tram del camí que va quedar enfonsat per l’allau al novembre i poder restablir el pas. Els treballs seran finançats per la Diputació a través d’un fons de 85.000 euros.

El sector turístic de la Vall d’Àger havia sol·licitat actuar d’urgència per salvar la temporada turística.

tracking