SEGRE

ESNOTICIA

Sant Josep tanca amb 74.000 visitants i el 50% d'expositors compleix objectius

Mollerussa posa punt final a l'edició més complexa de la Fira de Sant Josep, celebrada excepcionalment al juny i com a primera fira de grans dimensions que es du a terme a Catalunya. La consellera Teresa Jordà va ser l'encarregada de tancar el certamen, que va qualificar de “referència del sector primari”, que és “vital que torni a bategar”

Jordà i Solsona en un dels tractors exposats, amb el director, Xavier Roure, i el president de la Diputació, Joan Talarn, a baix.

Jordà i Solsona en un dels tractors exposats, amb el director, Xavier Roure, i el president de la Diputació, Joan Talarn, a baix.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mollerussa va clausurar ahir la 148 Fira de Sant Josep amb un total de 74.585 visitants i amb més del 50 per cent dels 153 expositors participants amb expectatives complertes a nivell de negoci. El president de Fira de Mollerussa i alcalde, Marc Solsona, es va mostrar “content i orgullós” d’aquesta edició del certamen, la més complexa, i encara en pandèmia de la Covid-19, que s’ha celebrat de forma excepcional al juny. Ha estat el primer de grans dimensions de Catalunya a dur-se a terme. “Hem patit molt i hem tingut molta pressió, però veiem la llum al final de túnel”, va remarcar.

Les enquestes que porta a terme l’entitat firal donen dades destacades com que el 88% dels expositors asseguren que tornaran l’any vinent i cap ha confirmat que no tingui la intenció participar-hi. Així mateix, el 60% han valorat bé o molt bé la fira. “En un any tan complex, constatar aquesta fidelització dels expositors és encomiable”, va afirmar el primer edil. “L’impacte de la fira ha estat real i el canvi de data ha estat una oportunitat de reafirmar la voluntat de Mollerussa de ser fira i la punta de llança de la recuperació econòmica”, va dir Solsona.

La consellera Jordà destaca la “valentia” de Fira de Mollerussa per celebrar-la el mes de juny

La clausura del certamen va comptar amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Teresa Jordà, que va assegurar que “és important que torni a bategar la Fira de Sant Josep ja que és un referent del sector primari del nostre país i és vital”. Va qualificar de “satisfacció absoluta” poder ser a la fira i va felicitar Fira de Mollerussa per apostar per celebrar aquest certamen perquè “no ha estat senzill. Es requeria de valentia, esforç i imaginació i molta feina plantejar-la la primera setmana de juny”. “Ha estat important per reactivar l’activitat i per a la moral de la ciutadania”, va remarcar.

Jordà afirma que les renovables s’implantaran “amb el territori”

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, va assegurar que la Generalitat aposta per les energies renovables i la seua implantació ha de fer-se “amb el territori. Si aquest no ens acompanya, no avançarem a la velocitat adequada”, fent referència a les protestes en contra de les macroinstal·lacions d’energies renovables que s’han efectuat en diferents punts de Catalunya. En aquest sentit, va assegurar que “hem detectat el que ha fallat en el procés i el que toca ara és explicar als agents concertats què millorarem i què canviarem, perquè no podem aturar-nos. Però això no vol dir no fer les coses bé”.

La consellera va remarcar l’interès de la Generalitat per “descarbonitzar” Catalunya per convertir-la en “verda i sostenible”. Així mateix, Jordà va destacar la importància de modernitzar el Canal d’Urgell, projecte inclòs dels fons europeus Next Generation.

Jordà i Solsona en un dels tractors exposats, amb el director, Xavier Roure, i el president de la Diputació, Joan Talarn, a baix.

Jordà i Solsona en un dels tractors exposats, amb el director, Xavier Roure, i el president de la Diputació, Joan Talarn, a baix.J.GÓMEZ

tracking