SEGRE

TURISME ESQUÍ

El Govern paga 300.000 € a Nozar per evitar que subhasti telecadires i canons de Boí Taüll

La filial que explotava l'estació els va incloure en el seu pla de liquidació || Renuncia a vendre'ls i a canvi la Generalitat compra marques en mans de l'empresa 7 anys després de quedar-se les pistes

Imatge d’arxiu d’un telecadira de Boí Taüll l’hivern passat.

Imatge d’arxiu d’un telecadira de Boí Taüll l’hivern passat.JAUME BARRULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha pagat 300.000 euros al grup Nozar, antic propietari de Boí Taüll, per evitar que surtin a subhasta telecadires, canons de neu i altres equipaments de l’estació. La filial de Nozar que explotava el complex, Promocions Turístiques de la Vall, els va incloure el 2019 en el seu pla de liquidació per vendre’ls, dins d’un lot valorat en gairebé sis milions. Per la seua part, el Govern els considera seus des del 2014, quan va acceptar les pistes d’esquí en dació en paga de deutes del grup empresarial, i va recórrer per evitar la venda davant del tribunal del mercantil.

Un acord entre les dos parts ha evitat que un jutge decideixi sobre aquests béns en disputa. Incloïen el telecadira de Puig Falcó i uns altres 3 remuntadors, així com 4 cintes transportadores, instal·lacions d’innivació artificial i algunes construccions, tot això necessari per al funcionament normal de l’estació. Tanmateix, aquest arranjament ha suposat un desemborsament addicional per a la Generalitat. Al quedar-se Boí Taüll, ja va assumir l’impagament d’un crèdit de 7,5 milions de l’ICF al grup Nozar.

Fonts de FGC van afirmar que, sense aquest acord, “molt probablement l’estació estaria tancada”

En virtut d’aquest acord, remuntadors, canons i altres instal·lacions de Boí Taüll queden excloses del pla de liquidació de Promocions Turístiques de la Vall. Per la seua part, la Generalitat accedeix a pagar 300.000 per marques que seguien sent propietat de l’empresa. Són les denominacions comercials Boí Taüll Resort, Boi Taüll Resort Escola i Boí Taüll Vall de Boí /Pirineu de Lleida.

A més de comprar aquestes tres marques, l’acord obliga la Generalitat a fer una oferta de 100.000 euros per les 247 hectàrees de pastures propietat de Promocions Turístiques de la Vall que hauran de sortir a subhasta ben aviat. La venda d’aquestes 369 finques a prop del Pla de l’Ermita preocupa els ramaders de la zona, els ramats dels quals hi han pastat de forma gratuïta durant anys.

Temen no poder fer-ho quan canviïn d’amo (vegeu SEGRE de dimarts). En aquest cas, l’acord no exigeix que la Generalitat es quedi les pastures, sinó que garanteixi amb l’oferta un ingrés mínim de 100.000 euros en la subhasta.

Si un altre postor els adjudica en la licitació per una quantitat major, l’administració s’estalviaria el pagament d’aquesta quantitat sense que això afectés l’acord. Així ho van detallar fonts pròximes al procés de liquidació.

La Generalitat explota les pistes de Boí Taüll a través de l’empresa pública Actius de Muntanya. Aquesta societat va passar a finals de l’any passat a mans de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), titular també de Port Ainé i Espot.

Fonts de FGC van assegurar que l’acord “va ser imprescindible per assegurar l’obertura de l’estació, dels hotels i, en general, per assegurar l’activitat a la zona”. “Dit d’una altra manera, molt probablement l’estació estaria tancada sense aquest acord transaccional”, van subratllar.

tracking