SEGRE

POLÍTICA LOCAL

JxCat torna al govern de Cervera amb Urbanisme i 6 regidories més

Àrees de nova creació o que eren d'ERC, mentre que la CUP conserva les seues

El ple de Cervera va desbloquejar el pressupost dijous.

El ple de Cervera va desbloquejar el pressupost dijous.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

JxCat va tornar ahir al govern de la Paeria de Cervera un any després de la moció de censura que els va relegar a l’oposició. El nou cartipàs, fruit de l’aliança amb ERC i la CUP, atorga als nous socis la regidoria d’Urbanisme i sis àrees més de responsabilitat que es reparteixen entre els tres edils d’aquesta formació. Amb ells, es posa fi al govern en minoria a la capital de la Segarra, que dijous va desbloquejar en el ple el pressupost municipal, de 10 milions d’euros (vegeu SEGRE d’ahir).

El portaveu de Junts per Catalunya i anterior alcalde, Ramon Augé, tindrà la primera tinença d’alcaldia i les regidories d’Urbanisme; Promoció Econòmica, i Escola de Música i Conservatori.

Xavier Gras assumirà les de Serveis Municipals i Protecció Civil, mentre que Roser Segura estarà al capdavant de l’àrea de Turisme i la de Polítiques Digitals, Atenció Ciutadana i Comunicació.

Totes les regidories de JxCat eren abans en mans d’ERC o bé són de nova creació. És el cas de Polítiques Digitals, Atenció Ciutadana i Comunicació; Escola de Música i Conservatori, i Protecció Civil. Per la seua part, els republicans conserven les regidories de Governació i Ciutadania, Acció Social i Salut, en mans de l’alcalde, Joan Santacana. Mercè Carulla és al capdavant de Cultura i Medi Ambient; Ricard Vicente, a Educació i Seguretat, i Meritxell Ramon a Joventut i Esports.

La CUP, en canvi, manté intactes les seues regidories en el nou cartipàs. Mireia Brandon continua sent l’edil de Festes i Aquelarre i de Polítiques Feministes i LGTBI+, mentre que Jordi Pons continua com a regidor d’Hisenda i de Mobilitat i Civisme. La segona tinença d’alcaldia serà per a Brandon, la tercera per a Vicente i la tercera per a Segura.

L’alcalde va insistir que l’objectiu d’aquest acord és “assegurar la governança per als propers dos anys” i facilitar la “necessària recuperació econòmica i social” després de la pandèmia de la Covid.

La nova aliança inclou totes les formacions independentistes amb representació a la Paeria de Cervera. A l’oposició queden els dos edils del PSC, que van governar amb JxCat fins a la censura contra Augé; i els dos edils de Solucions i Futur (SiF) que van donar suport al relleu a l’alcaldia però van declinar entrar al govern.

tracking