SEGRE

JUTJATS DELICTES

Investiguen un diputat de Cs per suposats abusos sexuals a Lleida

Una dona ha denunciat l'oscenc Cristian Royo, que diu que les relacions van ser consentides || Investiguen si li va donar una substància per doblegar-ne la voluntat

Cristian Royo, de 30 anys, és diputat provincial a Osca.

Cristian Royo, de 30 anys, és diputat provincial a Osca.CS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un jutjat de Lleida investiga el diputat de Ciutadans a la Diputació d’Osca i regidor a l’ajuntament de Sixena, Cristian Royo, per un presumpte delicte sexual, després que una dona el denunciés davant dels Mossos d’Esquadra. Sospiten que li hauria administrat una substància per doblegar la seua voluntat i mantenir relacions sexuals, segons va informar ahir Heraldo de Aragón.

Royo nega les acusacions i manté que les relacions van ser consentides. El polític va explicar al rotatiu que fa unes setmanes va quedar a Lleida amb una dona amb qui ja s’havia vist una vegada per tenir-hi una cita.

Durant la trobada van anar a un hotel, on van mantenir relacions sexuals i, en acabar, sempre segons la seua versió, ell va manifestar la seua voluntat de no tornar a veure’s. Royo manté que llavors la denunciant va abandonar l’habitació, va trucar als Mossos d’Esquadra i va demanar una ambulància.

Royo va afegir que els agents li van assegurar que ella havia declarat que les relacions havien estat consentides, però que els havia trucat perquè “se sentia marejada i pensava que jo li havia posat alguna cosa a la beguda”. Després d’explicar la seua versió dels fets i que els agents escorcollessin l’habitació, assegura que va abandonar l’hotel sense haver d’anar a comissaria. La denunciant va anar a un hospital per sotmetre’s a proves.

Els Mossos d’Esquadra li van confirmar divendres la denúncia i que el cas s’ha derivat al jutjat

Fins a aquesta setmana no havia rebut cap notificació sobre l’assumpte, però divendres es va posar en contacte amb els Mossos d’Esquadra per preguntar si hi havia alguna novetat i llavors li van confirmar que la dona havia presentat finalment una denúncia i ells havien traslladat les diligències al jutjat de guàrdia perquè investigués el cas.

Finalment, Royo va afegir que fins ara no ha rebut cap requeriment judicial, però que en cas que sigui així “aniré a declarar i el que faci falta” i va insistir en la seua innocència. “No permetré que es jugui amb el meu honor”, va subratllar el polític.

Continua amb els seus càrrecs, però demà hi haurà noves reunions

El diputat ha comunicat a la direcció de la delegació de Ciutadans a Osca la situació. La formació de moment no ha pres mesures contra ell i manté el regidor en els seus càrrecs.

Per la seua part, la Diputació d’Osca va celebrar un ple d’urgència de la junta de portaveus divendres en el qual el denunciat va explicar la seua versió dels fets. Demà es farà una altra reunió de l’òrgan amb l’objectiu de decidir com actuar.

Amb només trenta anys, és el diputat més jove de la corporació i portaveu del grup de Ciutadans, que per primera vegada va obtenir representació provincial en les últimes eleccions. És al capdavant de la vicepresidència d’Iniciatives Territorials i és delegat de Programes Europeus. A més, és un dels tres regidors de Cs a Vilanova de Sixena, formació que governa.

tracking