SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Només trenta mesos de presó per la mort de Marta Soria a l'N-240

L'Audiència manté aquesta condemna per al xòfer que va envair el carril pel qual circulava la jove de les Borges || “Que poc que val una vida”, lamenta la família

El conductor condemnat, durant la celebració del judici el passat 16 d’octubre a Lleida.

El conductor condemnat, durant la celebració del judici el passat 16 d’octubre a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha confirmat la condemna a només dos anys, sis mesos i un dia de presó per al conductor que va causar un xoc mortal a l’N-240 a Lleida el 16 d’octubre del 2016 en què va perdre la vida la jove de les Borges Blanques Marta Soria, de 27 anys. D’aquesta forma rebutja els recursos presentats per les parts a la sentència que va dictar en primera instància el jutjat penal 2 de Lleida el desembre passat.

Segons la sentència, les proves demostren que l’infractor no va respectar el límit de velocitat, ja que com a mínim anava a 118 quilòmetres per hora quan la via està limitada a 90. Així mateix, va fer un avançament envaint completament el carril contrari, malgrat que va veure el vehicle de la víctima.

“No hi ha dubte que la causa de l’accident va ser aquesta invasió de carril, ja que la víctima no va poder fer res per evitar la col·lisió”, resa la sentència ara confirmada per l’Audiència. Tanmateix, descarta la condemna per homicidi dolós a l’assenyalar que no s’ha acreditat que l’investigat conduís sense llums o que estigués fent un joc de “perseguit-perseguidor amb l’altre vehicle implicat en l’accident.

També l’absol d’omissió del deure del socors, delicte que demanava la família de la víctima, al considerar que no va avisar perquè va quedar atrapat al cotxe. A més, la jutge penal, igual que ara l’Audiència, va condemnar el conductor a la retirada del carnet de conduir durant tres anys, sis mesos i un dia, i al pagament d’una indemnització de 173.115 euros a la família de Soria. La sentència ja va absoldre l’altra acusada al retirar la Fiscalia i l’acusació els càrrecs després de la celebració el judici el mes d’octubre passat.

L’acusació particular, exercida per l’advocat Josep Maria Peiró en representació de la família de Marta Soria, va demanar una condemna de quinze anys de presó, encara que va celebrar que la sentència suposa l’ingrés a la presó del condemnat. La família va assenyalar ahir a SEGRE que no presentaran més recursos i va lamentar que “els jutges estiguin lligats de peus i mans per un Codi Penal que demostra que una vida val molt poc”. Van assegurar que confien que la seua lluita durant aquests anys serveixi per elevar el càstig davant de la “violència” viària.

tracking