SEGRE

REGADIUS GESTIÓ

“Hem demostrat que es pot regar i protegir les aus alhora”

El nou secretari d'Agenda Rural defensa el projecte del Segarra-Garrigues

Oriol Anson, nou secretari d’Agenda Rural, ahir a SEGRE.

Oriol Anson, nou secretari d’Agenda Rural, ahir a SEGRE.M.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou secretari d’Agenda Rural (l’Executiu el va nomenar ahir), Oriol Anson, assegura que “s’ha aconseguit compatibilitzar el reg del Segarra- Garrigues amb la protecció de les aus estepàries, la qual cosa dona un valor afegit a aquest regadiu”. Encara que ha portat anys, vint en concret des que van començar els litigis amb els ecologistes i catorze des de la primera sentència condemnatòria de la UE, “hem aconseguit complir tot el que exigien les declaracions d’impacte ambiental”, amb la qual cosa s’ha tancat el llarg litigi.

“Durant cinc anys hem estat entregant a la Comissió Europea informes semestrals de com anaven els indicadors de població d’aus. Al final, la Comissió d’Hàbitats ha considerat que s’estan recuperant, però això no és ràpid.

El sisó, l’espècie que mes preocupava, s’ha estabilitzat, igual que la ganga i la xurra. Ha crescut la terrerola i ha aparegut l’alosa becuda”.Tanmateix, “caldrà prosseguir amb la gestió ambiental durant els propers anys i compatibilitzar-la amb el desenvolupament de les obres del canal.

Ja s’han invertit 42 milions a completar totes les mesures correctores i se n’invertiran 28 més, en principi, a mantenir-les durant els propers anys, perquè tot el que es degradi caldrà tornar a refer-ho”. .

Quant al recurs que els ecologistes han anunciat que presentaran al creure aquestes mesures insuficients, sobretot respecte a la timoneda d’Alfés, “estan en el seu dret de reclamar encara que crec que si no haguéssim fet les coses bé la UE no hi hauria donat llum verda. Si ens insta a introduir-hi millores ho farem”. Anson va indicar que hi ha 15.000 hectàrees de zepes totalment excloses per a la protecció que “són inamovibles”.

tracking