SEGRE

MUNICIPIS SOSTENIBILITAT

Estelles de boscos escalfaran les escoles de Salàs i el Pont

La Diputació licita les calderes i inclou dos equipaments més

Imatge d’arxiu de l’escola del Pont de Suert.

Imatge d’arxiu de l’escola del Pont de Suert.A.E.P.D.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escola de Salàs de Pallars i el col·legi i la llar d’infants del Pont de Suert s’escalfaran amb estelles procedents de boscos. La Diputació ha tret a concurs obres per instal·lar en aquests centres calderes de biomassa que utilitzaran aquest material com a combustible, en el marc d’un projecte que també preveu desplegar-les al pavelló poliesportiu i la biblioteca de la capital de l’Alta Ribagorça.

Aquestes actuacions compten amb un pressupost de licitació d’uns 312.000 euros. Formen part de la iniciativa Forest4Local que impulsa la corporació provincial. Està subvencionada amb fons europeus i té com a objectiu potenciar l’aprofitament de la biomassa dels boscos.

En aquest sentit, l’alcalde del Pont de Suert, Josep Antoni Troguet, va explicar ahir que l’ajuntament gestiona unes 5.000 hectàrees de boscos i va recordar que la piscina coberta ja compta amb una caldera de biomassa des de fa anys. Troguet va apuntar que ara el col·legi disposa d’un sistema de calefacció que s’alimenta de pèl·let i ara el substituirà per un altre d’estelles.

Per la seua part, el primer edil de Salàs de Pallars, Francesc Borrell, va assenyalar que la caldera actual de l’escola és elèctrica. Val a recordar que el projecte Forest4Local de la Diputació també beneficia altres municipis de les comarques del Pirineu, com per exemple Llavorsí i Ribera d’Urgellet.

tracking