SEGRE

SOLSONÈS ENERGIES RENOVABLES

Col·loquen 200 plaques solars al Centre Sanitari

Suposaran un estalvi anual de 12.000 euros

Les plaques solars que s’han col·locat als laterals i la teulada del centre sanitari.

Les plaques solars que s’han col·locat als laterals i la teulada del centre sanitari.C.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Sanitari del Solsonès ha instal·lat 199 plaques solars a la façana posterior i la teulada de l’edifici que suposaran un estalvi energètic d’uns 12.097 euros anuals a la factura de la llum. Segons les estimacions, es preveu generar 113.053 kWh/a i reduir el consum elèctric un 45 per cent del total.

Amb aquesta actuació, no només es pretén obtenir un estalvi energètic, sinó que es fa una decidida aposta per les energies renovables i per una actuació a favor del medi ambient. També fomenta l’autoconsum amb l’aprofitament d’una energia més neta que no provoca cap impacte en l’entorn.

El cost de l’actuació ha estat de 55.854 euros i ha estat subvencionat per la diputació de Lleida, el Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS) i també amb recursos propis.

L’aportació de la Diputació ha servit així mateix per substituir una caldera de gasoil que s’ha canviat per una de més eficient de gas natural al Centre d’Assistència Primària (CAP) de Sant Llorenç de Morunys, que atén pacients de la vall de Lord.

tracking