SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Creditors de Martinsa es queden el camp de golf i el sòl urbanitzable de Vallfosca

Els liquidadors de la immobiliària els entreguen per saldar deutes després de dos subhastes desertes || Obert un termini de 3 mesos en què adjudicataris d'actius a tot Espanya podran intercanviar-los entre si

Les instal·lacions del camp de golf de Vallfosca, a prop del poble d’Espui.

Les instal·lacions del camp de golf de Vallfosca, a prop del poble d’Espui.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Creditors de Martinsa Fadesa es quedaran el camp de golf i el sòl urbanitzable que havia d’acollir el resort d’hotels i segones residències de Vallfosca al costat del poble d’Espui, a la Torre de Capdella. Els liquidadors del grup immobiliari els han entregat aquests immobles per saldar deutes, després d’intentar vendre’ls en dos subhastes que van quedar desertes al no presentar-s’hi cap oferta.

La identitat dels adjudicataris encara no s’havia fet pública ahir, i de fet podria canviar aviat. El procés de liquidació preveu ara un termini de tres mesos en què aquells que s’han adjudicat a tot Espanya actius d’aquesta empresa en liquidació podran intercanviar-los entre si.

Els terrenys de Vallfosca canviaran de mans al cap de tretze anys que Martinsa Fadesa declarés la fallida més gran de la història d’Espanya el 2008, amb un passiu que va superar els cinc mil milions d’euros. El grup immobiliari va intentar vendre’ls sense èxit mentre estava en concurs de creditors, i finalment s’han adjudicat en el marc de la seua liquidació. Deixarà darrere seu un camp de golf ja construït però mai estrenat, que s’ha deteriorat després d’anys d’abandó; i catorze milions d’euros invertits en va en l’estació d’esquí de la muntanya de Filià.

Les normes urbanístiques condicionen la construcció de cases i hotels a les pistes d’esquí a Filià

La fallida del promotor va interrompre de forma abrupta les obres molt abans que el complex disposés de les instal·lacions mínimes i mai va obrir al públic. El sòl urbanitzable a Espui, per la seua banda, permet la construcció d’hotels i més de nou-cents habitatges destinats a segones residències, encara que amb importants limitacions.

Dos grups de creditors han aconseguit els actius de Vallfosca. Un ha adquirit el camp de golf i diverses parcel·les edificables, entre les quals les del sector residencial conegut com a SAU-E2, el més apartat del nucli d’Espui; mentre que un altre s’ha adjudicat el sector SAU-E1, el més pròxim al poble. La normativa urbanística de la Torre de Capdella exigeix que els dos sectors es desenvolupin de forma coordinada.

El sector més allunyat del poble no pot començar-se fins que el més proper estigui desenvolupat almenys en un 60 per cent. Actualment ni tan sols està començat.

En qualsevol dels dos, les obres estan condicionades a desenvolupar alhora l’estació d’esquí inacabada. Les concessions sobre la muntanya de Filià no formaven part dels actius adjudicats.

tracking