SEGRE

TRIBUNALS POLÍTICA

Investiguen pagaments a edils i assessors d'un poble del Pla d'Urgell

Després d'una denúncia del grup municipal d'ERC, a l'oposició

Un dels agents a la sortida de l’ajuntament de Vila-sana.

Un dels agents a la sortida de l’ajuntament de Vila-sana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia investiga pagaments de l’ajuntament de Vila-sana des de l’any 2015 a regidors de l’equip de govern i persones que han exercit com a assessors. Ho fa després de rebre una denúncia sobre presumptes irregularitats que ha presentat el grup a l’oposició d’Acord Municipal, marca blanca d’ERC. Agents de la Guàrdia Civil van anar ahir a la seu del consistori i van obtenir documentació sobre aquestes retribucions, per determinar si hi ha o no indicis de delicte.

La denúncia qüestiona que els regidors cobrin una quantitat fixa cada mes en concepte de dietes i assistència a plens. Consideren que aquests pagaments només poden compensar “despeses concretes i justificades”.

L’alcalde, Joan Sangrà (JxCat), va defensar que són legals. Els va titllar de “simbòlics” i va assegurar que els apliquen les retencions tributàries corresponents.

A Lleida hi ha hagut altres investigacions per motius similars, arxivades al no apreciar-se indicis de delicte. ERC considera també irregular que l’ajuntament tingui assessors.

Afirma que la llei impedeix que el consistori d’“un municipi de menys de 2.000 habitants tingui personal eventual”. Els republicans van plantejar aquesta objecció en un ple el 2016.

El secretari municipal els va respondre amb un informe que avala atorgar “una assignació personal a un polític o col·laborador per compensar desplaçaments o despeses personals”. L’oposició, disconforme, ho va acabar denunciant a la Fiscalia.

Sangrà va lamentar que l’oposició “sembli voler embrutar el poble amb imatges negatives”. Per la seua part, la portaveu republicana, Judith Escolà, va assegurar que la denúncia és l’“últim recurs” després de sis anys assenyalant irregularitats. Va apuntar que els assessors del consistori són membres de la llista de JxCat.

tracking