SEGRE

INFRAESTRUCTURES OBRES

El Govern repara d'urgència l'L-310 de Guissona a Tàrrega per les queixes

Gairebé 20 km d'asfalt amb 3.900 vehicles diaris, a l'espera d'un projecte definitiu

Imatge del paviment ja millorat de la carretera que uneix Guissona i Tàrrega.

Imatge del paviment ja millorat de la carretera que uneix Guissona i Tàrrega.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha portat a terme una reparació provisional de la carretera L-310, que uneix Tàrrega i Guissona. Segons l’alcalde d’aquest últim municipi, Jaume Ars, han col·locat una fina capa asfàltica en els dos sentits de la marxa a l’espera que el juny del 2022 s’afronti el projecte de millora integral.

El mal estat del ferm en aquest tram, molt irregular i ple d’esquerdes, va portar en diverses ocasions els ajuntaments, empreses i usuaris a criticar la falta d’inversions. En els darrers deu anys el paviment de la carretera només ha registrat petites reparacions, insuficients fins al punt que molts usuaris opten per altres vies de comunicació per anar de Tàrrega a Guissona, com per exemple l’autovia fins a Cervera i posteriorment a través de l’L-311, que suposa un recorregut total de 24 quilòmetres però molt més segur i amb un ferm en millor estat. De fet, l’actuació integral de la carretera L-310 estava en fase de licitació fins al mes de setembre passat. Es pretenia afrontar l’obra a través de fons europeu, però el finançament no va arribar.

Aquesta carretera té una longitud de 18,5 quilòmetres i és, amb més de 3.900 vehicles al dia, una de les més transitades de la comarca, en especial pels transports de BonÀrea per la seua comunicació amb l’A-2 i amb la C-14 que connecta fins al port de Tarragona per al transport de mercaderies. El projecte definitiu suma una inversió de 4,5 milions d’euros. Val a recordar que l’any 2018 la Generalitat ja va portar a terme l’adequació de cinc accessos a poblacions d’aquesta carretera que, amb dos obres més als nuclis d’Altet i Palou, sumaven una inversió de 2,8 milions d’euros.

tracking