SEGRE

RESIDUS GESTIÓ

Obres per segellar dos vasos de l'abocador del Jussà

Inverteixen 290.000 euros per recuperar 3.000 metres quadrats

Imatge d’arxiu de l’abocador de Fígols, a Tremp.

Imatge d’arxiu de l’abocador de Fígols, a Tremp.CCPJ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell del Pallars Jussà ha adjudicat les obres de segellament dels dos vasos de l’abocador de Fígols, a Tremp, que han estat funcionant fins fa més d’un any, segons va assegurar el president del consell, Josep Maria Mullol. Les obres les farà l’empresa Enric Mitjana i suposaran una inversió de gairebé 300.000 euros. Consistiran en el tancament escampant capes de terra, la impermeabilització amb lones especialitzades i la hidrosembra perquè la zona no tingui cap impacte ambiental.

En total, es recuperaran més de 3.000 metres quadrats de superfície, que és el que ocupen els dos vasos. El primer es va inaugurar el 2003 i es va omplir el 2014 i el que es va construir el 2012 per ampliar l’altre abocador també s’ha omplert i fa més d’un any que va quedar fora de servei. Val a recordar que fa tres anys el consell del Jussà es va plantejar ampliar l’abocador de Fígols, que rep les escombraries del Jussà, el Sobirà, l’Alta Ribagorça i Aran, i la construcció d’una nova planta de selecció de residus.

El Sobirà invertirà 220.000 euros a millorar les instal·lacions de la planta de compostatge de Sort

Per la seua banda, el consell del Sobirà invertirà 220.000 euros a millorar les instal·lacions de la planta de compostatge de Sort i a optimitzar els recursos del servei de recollida de residus amb millores a la planta de transferència. Està prevista la construcció d’unes cobertes metàl·liques a les sitges de la planta de compostatge, la instal·lació d’una compactadora per al paper, a més de la construcció d’un rentador per a vehicles i la instal·lació de noves conduccions per a les aigües pluvials d’aquest equipament.

tracking