SEGRE

OBITUARI ESGLÉSIA

Mor el capellà que dirigia la residència Fiella de Tremp

Tenia 59 anys i no va superar un accident vascular || Missa de comiat dimarts a l'església Mare de Déu de Valldeflors

Joan Antoni Mateo.

Joan Antoni Mateo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El rector de la parròquia de Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, Joan Antoni Mateo Garcia, va morir ahir als 59 anys al no poder revertir un accident vascular que va tenir la setmana passada. El capellà estava ingressat des d’aleshores a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. La missa de comiat serà demà a les onze del matí a l’església de Tremp.

Joan Antoni Mateo va ser nomenat rector de Tremp el 2005 i a més ha estat delegat diocesà per a la pastoral de la família i la vida del bisbat d’Urgell, doctor en Teologia i professor a l’Institut de Sant Tomàs de la fundació Balmesiana de Barcelona i rector a les parròquies de Talarn, Eroles, Mur i Puigverd. Mateo era també canonge del Capítol Catedral d’Urgell i president del Patronat de la Fundació Fiella de Tremp, entitat que gestionava la residència de persones grans de la localitat.

Precisament, Mateo era al capdavant d’aquest equipament durant el brot de Covid que va causar 61 morts a la residència. La residència va ser intervinguda al novembre i la consellera de Salut va posar la gestió en mans de GSS i al gener la va traspassar a Sant Joan de Déu.

De fet, la Generalitat va plantejar que la gestió seguís a càrrec d’aquesta entitat i no tornés a ser de la Fundació Fiella. Per la seua part, la Fiscalia de Lleida va obrir diligències d’investigació penal contra la direcció de la residència per 61 presumptes delictes d’homicidi imprudent i els Mossos d’Esquadra van prendre declaració a diverses persones, entre els quals a familiars dels morts al centre en plena pandèmia de la Covid-19.

El mes de desembre passat el Ministeri Públic va rebre un informe del departament de Salut, que va posar en relleu “importants dèficits organitzatius” a la residència d’ancians que van constituir un indici de fins a 61 possibles delictes d’homicidis per imprudència i una altra contra la seguretat en el treball.

tracking