SEGRE

SUBMINISTRAMENTS AIGUA

Granyanella tem pel proveïment del polígon industrial de Fonolleres

El subministrament ordinari a la zona industrial de l'A-2 a Granyanella, també en risc || L'ajuntament demana ajuda i prepara projectes per pal·liar la situació

Una de les cisternes amb què es va omplir el dipòsit de la Curullada diumenge passat.

Una de les cisternes amb què es va omplir el dipòsit de la Curullada diumenge passat.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Granyanella, Jordi Portí, ha explicat que temen pel proveïment d’aigua del polígon industrial de Fonolleres, on treballen més de 300 persones en una vintena d’empreses del tram de l’autovia A-2 entre Cervera i Tàrrega.

Divendres passat l’ajuntament va haver d’omplir el dipòsit de Fonolleres amb l’aigua d’un camió cisterna per falta de recursos propis. Diumenge també va portar tres carregaments d’aigua a la Curullada després que el dipòsit municipal es quedés sense.

En el cas de Fonolleres, la població es proveeix del canal d’Urgell a través de la portada a la vall de Cercavins, una conducció prevista per als 56 veïns de l’agregat municipal però que, quan es va construir, el 1994, no comptava amb la demanda del polígon industrial de l’A-2 i ara les conduccions han quedat obsoletes.

Per completar l’aportació d’aigua, Fonolleres es proveeix també de tres pous de particulars, dels quals dos ja han quedat secs. L’alcalde va explicar que té prevista aquesta setmana una reunió amb el president del consell comarcal, Francesc Lluch, per trobar una solució.

El mateix president del consell va explicar que estudiaran una sortida..

De forma paral·lela, el consistori ha iniciat la redacció d’un projecte per construir a Fonolleres un nou dipòsit d’aigua de 400.000 litres (l’actual té capacitat per a 90.000), i per renovar les conduccions que porten aigua al polígon.

Altres localitats de la comarca consultades ahir com Torà o Sanaüja, que actualment es proveeixen de pous propis, van admetre un augment del consum. L’alcalde de Torà, Magí Coscollola, va explicar que el gran augment de la demanda “ens situa en una situació d’inseguretat ja que només disposem del recurs dels pous propis”. En el cas de Sant Ramon, l’alcalde, Aleix Buchaca, va explicar que en aquests moments de gran consum d’aigua “ens salven els pous ja que l’aportació de la portada de la vall del Sió és insuficient”.

Un problema endèmic

La Segarra ha patit històricament problemes de garantia en el subministrament d’aigua i els municipis del nord, especialment Torà i Sanaüja, estan pendents de la seua propera entrada a la Mancomunitat d’Aigües del Solsonès, de la qual ja depèn Biosca. Alhora, la Vall del Sió està pendent d’una connexió d’urgència amb la potabilitzadora de Ratera, al sistema del Segarra-Garrigues, per assegurar el subministrament. Aquesta conducció proveeix aproximadament el 80% de la comarca.

tracking