SEGRE

INFRAESTRUCTURES REGS

L'Algerri-Balaguer proposa captar aigua des de Pinyana

Per evitar bombatges i reduir així el consum elèctric

Anson (seg. esq.) va visitar ahir finques del canal Algerri-Balaguer.

Anson (seg. esq.) va visitar ahir finques del canal Algerri-Balaguer.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comunitat de regants de l’Algerri-Balaguer ha plantejat al departament d’Acció Climàtica la possibilitat de captar aigua des del canal de Pinyana. L’objectiu seria aprofitar el desnivell existent a les dos infraestructures per reduir el consum energètic que suposa per a l’Algerri-Balaguer el bombatge des de la Noguera Ribagorçana.

El secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson, va explicar que “amb la situació d’emergència climàtica actual, la falta d’aigua i el cost de l’energia, és necessari buscar solucions alternatives per millorar les condicions d’explotació de la xarxa”.

Això no obstant, va indicar que abans d’estudiar aquesta proposta, que ja s’havia plantejat anteriorment, els regants de l’Algerri-Balaguer hauran de rebre el vistiplau per part dels de Pinyana. Després, caldria disposar del finançament per dur-lo a terme.

Així mateix, el canal Algerri-Balaguer incorporarà 51,67 hectàrees al reg a Balaguer. El Govern ha tret a concurs, per un import de 325.773 euros, les obres que van quedar pendents en un sector a causa de la construcció de la variant nord de la ciutat. D’aquesta forma es completarà la totalitat de la superfície regable a la capital de la Noguera.

També ha acabat recentment l’última fase de la concentració parcel·lària a Balaguer

També han acabat recentment l’última fase de la concentració parcel·lària a Balaguer. Anson va assenyalar que aquestes actuacions i les obres pendents del sector C suposaran pràcticament l’acabament del reg.

tracking