SEGRE

LLEURE TRADICIONS

Iesso balla “a la romana” a ritme afro

L'Escola de Dansa Montse Esteve oferirà dissabte un espectacle amb música en directe || Juntament amb Jazztime Quartet, serà l'única proposta que es manté del Mercat Romà de Guissona

L’Escola de Dansa Montse Esteve acompanyarà l’actuació musical de la formació Jazztime Quartet.

L’Escola de Dansa Montse Esteve acompanyarà l’actuació musical de la formació Jazztime Quartet.X. SANTESMASES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Escola de Dansa Montse Esteve presentarà dissabte a la nit l’espectacle de dansa de la festa romana de Iesso, que aquest any arriba a ritme de swing i jazz. Serà amb música en directe a càrrec de la formació local Jazztime Quartet i un cos de vuit ballarines que fa un mes que preparen el muntatge. Es tracta de la vint-i-quatrena edició consecutiva de l’espectacle de dansa, que en la passada edició va estar dedicada a Bach i que aquest any agafa el relleu amb les músiques dels ritmes afros contemporanis.

Des de la primera edició del Mercat de Iesso, l’Escola de Dansa Montse Esteve és l’encarregada de clausurar el certamen amb un espectacle que any rere any omple la plaça Major de Guissona.

La funció, anomenada Jazzendansa, és, segons Montse Esteve, “una fusió de la dansa amb la música afroamericana del segle XX”. Jazztime Quartet està format per Arantxa Broto (veu), Marc Castellà (piano), Pepo Domènech (contrabaix) i Ricard Grau (bateria), i interpretarà en directe temes de Nina Simone, Aretha Franklin, Peggy Lee, Hozier i Johnny Mercer, tots ells coreografiats expressament per a l’ocasió.

D’aquesta manera, la companyia emprèn un nou repte de música en directe després de les seues últimes produccions amb l’espectacle de Bachendansa juntament amb l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior i Ballem Margarit, amb música francesa de Brassens i Zas.

Serà la 24a edició de l’espectacle de dansa, que l’edició passada va estar dedicat a Bach

De fet, l’espectacle de Montse Esteve serà l’únic acte que es manté del Mercat Romà, després que el consistori decidís ahir dimecres en una reunió amb mossos, protecció civil, Salut i els col·lectius organitzadors de la festa suspendre el Mercat Romà. Així mateix, segons l’alcalde, Jaume Ars, es mantenen també a la plaça Major els Capvespres a la romana, que van començar dilluns passat amb el concert d’Aisha Fay & The Ray-Band. Dimarts va actuar Jofre Bardagí, membre de Glaucs que ja porta 3 discos en solitari, dimecres ho va fer Valeria Guglietti amb un muntatge d’ombres xineses i també es va presentar el curtmetratge El guàrdia del tresor. Avui dijous serà el torn de Lídia Pujol amb el concert Conversando con Cecilia i dissabte tancarà els Capvespres l’espectacle de dansa i foc de la companyia Aestus.

Un quart de segle inspirats en la ciutat de Iesso

La festa romana de Guissona es va crear fa 25 anys. Un grup de joves liderats per Miquel Parramon va dedicar la seua festa anual a la ciutat romana i va organitzar una bacanal. La raó no era cap altra que posar en relleu les excavacions impulsades per Josep Guitart a la ciutat romana. L’any següent es va afegir tot el poble amb la creació del Mercat Romà.

L’Escola de Dansa Montse Esteve acompanyarà l’actuació musical de la formació Jazztime Quartet.

L’Escola de Dansa Montse Esteve acompanyarà l’actuació musical de la formació Jazztime Quartet.X. SANTESMASES

tracking