SEGRE

LLEIDACATALUNYAESPANYAMÓN

Mor de Covid un home de 86 anys amb patologies prèvies però vacunat

Cribratge massiu de menors de trenta a Lleida davant de l'alerta que un 1% de joves acaben ingressats

Una de les entrades del Sant Hospital de la Seu d'Urgell.

Una de les entrades del Sant Hospital de la Seu d'Urgell.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de vuitanta-sis anys vacunat “correctament” contra la Covid-19 ha mort a l’hospital de la Seu després de contreure la infecció, segons va confirmar ahir fonts del departament de Salut, encara que tenia patologies prèvies, segons fonts properes. Es tractaria del primer cas que ha transcendit a Lleida de la mort per Covid d’una persona ja immunitzada. De fet, aquesta setmana l’hospital de Bellvitge també va informar de la defunció d’un home de vuitanta anys vacunat que havia desenvolupat un nivell baix d’anticossos. El centre va dir que la vacuna en la gent gran “no té la mateixa eficàcia” que en els joves i Salut insisteix que hi ha “excepcions”, ja que les vacunes no són 100% eficaces.

Ahir es van notificar 7.944 nous contagis, 233 a Lleida i 45 al Pirineu, i set òbits. Els casos segueixen centrant-se entre joves i a Lleida i el Pirineu s’ha detectat un rècord d’infectats entre els 10 i els 29 anys en només tres setmanes, del 24 de juny al 14 de juliol, amb 1.792, una xifra a la qual no s’havia arribat en tota la pandèmia. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va alertar que un 1% dels joves acabaran ingressant, per la qual cosa a aquest ritme serien 18 a Lleida.

Davant d’aquesta situació, Salut va fer ahir cribratges a la plaça Ricard Viñes de Lleida a persones de 16 a 30 anys (vegeu el desglossament). Paral·lelament, 23 monitors es van sotmetre ahir a un test d’antígens a l’alberg Sant Anastasi i cap d’ells va donar positiu, segons va confirmar la Creu Roja.

Respecte al jove d’entre 20 i 29 anys ingressat a l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova, el departament va admetre ahir que es tractava d’un error al reportar les dades que maneja Salut i que no constava que hi hagués un malalt crític d’aquesta edat a l’UCI a Lleida. Així mateix, ahir hi havia 18 ingressats al pla (+4), dels quals 6 eren a l’UCI (+1). Al Pirineu hi havia 9 ingressats, un menys.

Per la seua banda, als hospitals catalans hi havia 1.255 ingressats (+70), dels quals 237 (+18) eren a l’UCI i Argimon preveu que a començaments de setmana siguin 300.

tracking