SEGRE

POLÍTICA PARTITS

El Sobirà descarta una qüestió de confiança ara

Carles Isús.

Carles Isús.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La qüestió de confiança a què s’havia de sotmetre el president del consell del Sobirà, Carles Isús, s’ha ajornat de moment.

Aquest era un dels punts del pacte a què van arribar ERC i els consellers díscols de JxCat l’agost del 2019 per a la moció de censura contra el llavors president, Gerard Sabarich. Isús va explicar ahir que llavors es va establir que en dos anys i mig hi hauria una qüestió de confiança entre els que li van donar suport, i després s’hauria de posar sobre la taula la seua continuïtat o bé si algú volia assumir el càrrec.

Va assegurar que de moment no s’ha postulat ningú i va mostrar “voluntat de continuar”. Per la seua part, fonts d’ERC van assegurar que de moment la qüestió de confiança està “ajornada” i van explicar que “a causa de la pandèmia” hi ha hagut poca activitat política. La moció de censura va arribar només 41 dies després de la constitució del ple de la corporació.

Va ser possible perquè Llorenç Sànchez (alcalde de Junts a Vall de Cardós) va rebutjar integrar-se al grup d’aquesta formació i va quedar com a no adscrit, i així va poder donar suport a la censura i sumar la majoria necessària amb els altres 9 consellers d’ERC. Isús va formar part del grup de JxCat i després el va abandonar, per la qual cosa el partit va quedar amb 6 representants. Som Poble en té 2.

tracking