SEGRE

INCENDIOS

L'incendi de Santa Coloma de Queralt afecta unes 110 hectàrees i obliga a confinar un nucli de Les Piles

48 dotacions terrestres i 12 mitjans aeris dels Bombers treballen en el foc, que crema majoritàriament terreny agrícola

L'incendi de Santa Coloma de Queralt, a Tarragona, afecta unes 110 hectàrees i obliga a confinar un nucli de Les Piles

L'incendi de Santa Coloma de Queralt, a Tarragona, afecta unes 110 hectàrees i obliga a confinar un nucli de Les PilesBombers de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'incendi de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) afecta ja unes 110 hectàrees i obliga a confinar el nucli de Sant Gallard, al municipi veí de les Piles. 48 dotacions terrestres i 12 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat treballen en el foc, que crema majoritàriament terreny agrícola de Santa Coloma de Queralt, les Piles i Bellprat.

Segons els Agents Rurals, de les 110 hectàrees afectades, 95 són camps agrícoles i 15 hectàrees de zona forestal. S'han tallat al trànsit dues carreteres properes a l'incendi, la C-241d i la T-201.

L'avís del foc s'ha rebut a les 15.18 hores d'aquest dissabte a tocar del quilòmetre 25 de la C-241d i ha progressat ràpidament per camps de sembrat en direcció est, saltant la carretera T-201. En aquest punt del cap, els Bombers han fet cremes d'eixamplament, protegint així el nucli de Sant Gallard.

En el dispositiu d'extinció treballen 48 dotacions terrestres (entre les quals 26 vehicles d'aigua, unitats GRAF- Grup d'Actuacions Forestals, EPAF - Equip de Prevenció Activa i GROS - Grup Operatiu de Suport) i 12 mitjans aeris (6 avions de vigilància i atac, 4 helicòpters bombarders i 8 helicòpters de comandament). A més,  també hi treballen efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, tractors que ajuden a llaurar els camps i efectius del Cos d'Agents Rurals.

Mossos d'Esquadra està duent a terme el control dels accessos a la zona que afecta, segons el Servei Català de Trànsit, del quilòmetre 10 al 27 de la carretera T-201 a Santa Coloma de Queralt i del quilòmetre 10 al 17 de la C-241d. Així, també s'han desplaçat dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu. Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla especial d'emergències per incendis forestals INFOCAT i demana a la ciutadania extremar al màxim les precaucions en el medi natural i evitar qualsevol conducta de risc.

Cal recordar que, en cas de veure foc o fum, cal trucar ràpidament al telèfon d'emergències 112.

tracking