SEGRE

MUNICIPIS OBRES

Fraga presenta tres alternatives per a la recuperació del pou de gel

Per aconseguir l'aval de Patrimoni, que ha descartat el projecte original dos vegades

imatge d’arxiu de la urbanització del Cegonyer i del pou.

imatge d’arxiu de la urbanització del Cegonyer i del pou.A. F

Creat:

Actualitzat:

Els serveis tècnics de l’ajuntament de Fraga han presentat davant de la comissió provincial de Patrimoni del Govern d’Aragó tres alternatives al projecte de recuperació del pou de gel del segle XVII de Fraga amb l’objectiu d’aconseguir l’aval de Patrimoni després de l’últim rebuig del projecte i que es demanés de canviar-lo.

Fonts municipals van explicar que el consistori ja ha descartat la recuperació de l’arrancament d’un arc i les propostes se centren en la coberta. “Ara s’han presentat altres alternatives amb materials més discrets per a la coberta del pou, que es farà més petita per poder aconseguir d’aquesta manera així l’aval de Patrimoni”, van explicar. El projecte també contempla la instal·lació d’unes escales al pou perquè pugui ser visitable.

La recuperació del pou de gel de la capital del Baix Cinca s’emmarca dins de les obres de reurbanització de la plaça d’Espanya i un tram del passeig del Cegonyer, que romanen paralitzades a l’espera de l’autorització per poder actuar al pou de gel i també al seu entorn, i que preveu una inversió d’1,4 milions d’euros.

Fonts del consistori van explicar que la reunió de la comissió provincial d’Urbanisme estava prevista abans de finalitzar aquest mes de juliol, encara que de moment no han tingut cap notificació sobre això.

Per una altra banda, el ple extraordinari de Fraga debat avui l’adhesió al conveni de col·laboració d’ajuts a l’hostaleria i a la restauració del Govern d’Aragó, com a conseqüència de la pèrdua d’activitat a causa de la Covid-19. Fins a quaranta-nou empreses i serveis de la capital han presentat sol·licitud per poder rebre ajuts. L’ajuntament hi aporta un 20 per cent, la DGA assumeix un 60 per cent i les diputacions, el 20 per cent restant.

tracking