SEGRE

ESPAIS NATURALS EFEMÈRIDES

El Parc Natural de l'Alt Pirineu compleix divuit anys d'història d'èxit

Coincidint amb la regulació dels accessos

El 2018 es va ampliar la superfície total del parc en 9.500 noves hectàrees en set municipis.

El 2018 es va ampliar la superfície total del parc en 9.500 noves hectàrees en set municipis.PACR NATURAL DE L’ALT PIRINEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Natural de l’Alt Pirineu va complir ahir, dia 1 d’agost, divuit anys d’història coincidint amb la implementació de noves mesures de regulació de visitants en els seus espais, després del creixement del 25 per cent dels visitants la temporada passada. Unes mesures que han d’evitar problemes de massificació per a la millor preservació dels espais protegits, i de poder garantir la seguretat dels que optin pel parc com a destinació turística. Dissabte passat va ser el primer dia que es va cobrar per aparcar als quatre pàrquings que donen accés a la Pica d’Estats. L’obligació de reservar de forma prèvia per internet i de pagar s’allargarà fins al 12 de setembre.

El Govern va crear el 2003 el Parc Natural amb l’objectiu de conservar i protegir el patrimoni natural d’una àrea de 69.850 hectàrees que incloïa quinze municipis: Alins, Alt Àneu, Esterri d’Àneu, Esterri de Cardós, Farrera, la Guingueta d’Àneu, Lladorre, Llavorsí, Montferrer i Castellbò, Rialp, Soriguera, Sort, Tírvia, Vall de Cardós i Valls de Valira.

Deu anys després i a petició de diversos ens locals, es va impulsar l’ampliació dels límits del parc com a eina per millorar la gestió d’aquesta àrea, incloent-hi nous sectors d’alt interès natural que havien quedat exclosos inicialment. Així, es va ampliar el parc en 9.500 hectàrees més i es va arribar a les 79.317 hectàrees de superfície distribuïda en set nuclis (Farrera, Rialp, les Valls de Valira, Alt Àneu, Llavorsí, Soriguera i Alins).

El 2018 el Govern va ampliar fins a les 79.317 hectàrees la superfície del parc per millorar la gestió

El Parc Natural de l’Alt Pirineu és un espai protegit únic a Catalunya, per la seua singularitat d’espècies animals i vegetals que acull, el seu llegat arqueològic i geològic i el patrimoni cultural que sumen els diferents municipis.

tracking