SEGRE

LLEIDA

El Suprem avala el toc de queda a Montsó i Barbastre

Juntament amb els municipis d'Osca i Jaca || Estima el recurs presentat pel Govern aragonès contra la decisió del TSJ

Un hoteler recull la terrassa del seu establiment d’Osca.

Un hoteler recull la terrassa del seu establiment d’Osca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Sala Tercera del Tribunal Suprem ha ratificat l’Ordre de la conselleria de Sanitat del Govern d’Aragó, del passat 23 de juliol, per la qual –per un període de quinze dies– s’adopten mesures de limitació de la mobilitat en horari nocturn entre la 1 i les 6 del matí als municipis d’Osca, Jaca, Montsó i Barbastre per raons de salut pública per a la contenció del rebrot de coronavirus. En una sentència de 19 folis, els magistrats han estimat el recurs presentat pel Govern d’Aragó contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la comunitat del passat 26 de juliol pel qual es denegaven les mesures sol·licitades.

El Tribunal Suprem considera que les mesures “es troben justificades per raons de salut pública i davant de la necessitat d’evitar la propagació de la pandèmia existent”. Els magistrats, a més, van afegir que la llei de Salut Pública d’Aragó “permet l’aplicació de mesures restrictives de drets fonamentals” amb l’objectiu de “contenir el risc i protegir la salut pública”. Així, van subratllar que la normativa declara que en aquests casos “serà procedent obtenir l’autorització o ratificació judicial, exigint la remissió d’informe explicatiu del risc”.

La suspensió de les festes patronals a Aragó es prolonga fins al 30 de setembre

En la seua interlocutòria, els magistrats d’Aragó van insistir en la negativa al toc de queda a l’al·legar que el Tribunal Constitucional encara no ha resolt la qüestió d’inconstitucionalitat –admesa al febrer– que va plantejar el mateix TSJ a l’òrgan de garanties sobre la llei 3/2020, de 18 de setembre, de mesures per fer front a la Covid en la qual s’empara el Govern autonòmic per aplicar les restriccions. El Suprem, tanmateix, assenyala que amb la interpretació del TSJ aragonès “s’està privant a l’administració de la possibilitat d’utilitzar el mecanisme, que, conforme a la legislació sanitària, permeti l’adopció de mesures urgents i necessàries per a la protecció de la salut”.

Mentrestant, el Consell Local d’Aragó ampliat ha decidit, per unanimitat, prolongar la suspensió de les festes patronals a les poblacions aragoneses fins al 30 de setembre. Inicialment, s’havia establert aquesta restricció per la pandèmia fins al 31 d’agost.

tracking