SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

Càmeres per controlar l'accés al centre de Cervera

Substituiran les pilones que ara limiten el pas de vehicles || Les instal·laran aquest estiu i estaran en marxa al setembre

La pilona que està instal·lada al carrer Major de Cervera.

La pilona que està instal·lada al carrer Major de Cervera.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera instal·larà aquest estiu càmeres intel·ligents que registraran les matrícules dels vehicles que accedeixin al centre històric. Segons va explicar el regidor de Mobilitat, Jordi Pons, substituiran les pilones que actualment només permeten l’entrada d’automòbils a les zones per als vianants de la capital de la Segarra per a activitats i persones autoritzades. Pons considera que això suposarà una millora estètica per a la zona històrica.

Les càmeres es desplegaran al carrer Guinedilda i controlaran l’accés a les places Universitat, Sant Miquel i Santa Anna, així com als carrers Combat, Burgos i Rondes. També vigilaran l’entrada del carrer Major. Actualment, els veïns que tenen un garatge en aquests carrers i també els comerciants i distribuïdors disposen de comandaments per poder abaixar les pilones.

Paral·lelament la Paeria repararà els semàfors de la travessia de l’N-II, que porten anys espatllats

Segons Pons, el nou sistema es basarà a prendre les matrícules dels vehicles a motor. S’instal·larà una senyalització de prohibit el pas als automòbils no autoritzats i el consistori està debatent la sanció aplicable als infractors una vegada passat el període de prova. Segons Pons, la col·locació de les càmeres es durà a terme durant l’estiu, mentre que ara s’està acordant amb els veïns i els comerciants els horaris de passada. L’objectiu és activar el nou sistema el proper mes de setembre.

De forma paral·lela, la Paeria de Cervera portarà a terme la reparació dels semàfors de la travessia de l’antiga carretera N-II, que des de fa més de dos anys estan fora de servei. D’altra banda, ambdós projectes compten amb un pressupost de 20.000 euros.

També en el marc del pla de mobilitat, la Paeria ha instal·lat la senyalització de la nova zona blava de pàrquing gratuït. Aquesta limita els estacionaments dels vehicles a 90 minuts (vegeu SEGRE del passat 23 de juliol). L’ordenança entrarà en funcionament també al setembre, una vegada culmini la campanya d’informació als veïns i es faci el repartiment de rellotges horaris entre la població.

tracking