SEGRE

TURISME INTERVENCIONS

La navegació es restableix a Mont-rebei i les reserves es multipliquen per a aquest agost

Suspesa vuit dies per les obres per assegurar la paret del congost a Àger després dels despreniments del novembre || Tornen els viatges dins de la gorja i l'activitat per a set empreses de la zona

Turistes remant al congost ahir a la tarda.

Turistes remant al congost ahir a la tarda.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les set empreses que es dediquen al turisme actiu i fluvial al congost de Mont-rebei (tres a Àger, dos al Pont de Montanyana i dos a Viacamp) van reprendre ahir l’activitat nàutica després de vuit dies de tancament. La navegació es va suspendre per les obres per recuperar el camí natural per la gorja, tancada des del novembre per un despreniment de roques. Els treballs al municipi d’Àger van començar el 12 de juliol i està previst que es prolonguin entre 4 i 6 setmanes.

La navegació en aquesta zonase es va interrompre per primera vegada entre el 26 i el 30 de juliol i després es va restablir. Les obres al congost van obligar a tornar a suspendre el pas d’embarcacions dilluns passat i es va reprendre ahir. Els tancaments es decideixen quan existeix risc de caiguda de roques des del pendent.

L’accés està tancat al Pont de Montanyana i el pàrquing de la Masieta continua sense ser operatiu

Fonts del consistori d’Àger van indicar que tenir alguns accessos tancats per fer senderisme, especialment a la zona del Pont de Montanyana, ha reduït el nombre de visitants. Val a recordar que el pàrquing de la Masieta, on estacionen molts turismes, està tancat també. Les obres i el tancament van provocar la cancel·lació d’un 15% de les pernoctacions previstes als allotjaments rurals i càmpings de la zona.

No obstant, l’obertura per navegar en caiac i canoa o desplaçar-se amb vaixell pel coll ha canviat la tònica d’aquest mes d’agost ja que, segons moltes de les empreses, les reserves s’han multiplicat sensiblement encara que es fan el mateix dia o amb poc temps d’antelació. A més hi ha rutes alternatives des d’Àger i Viacamp, a la Ribagorça oscenca, de forma que no es dona per perduda la campanya estival. Des de l’ajuntament d’Àger van apuntar que les obres al congost es prolongaran diversos dies més.

Turistes remant al congost ahir a la tarda.

Turistes remant al congost ahir a la tarda.JORDI ECHEVARRIA

tracking