SEGRE

CULTURA IMMOBLES

Cultura insta Alcarràs a comprar la casa de Macià a Vallmanya

Planteja donar ajuts per restaurar-la || Obre la porta que l'adquireixi la Generalitat

La visita que es va fer ahir a la casa de Vallmanya a Alcarràs.

La visita que es va fer ahir a la casa de Vallmanya a Alcarràs.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director dels serveis territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull, va instar ahir l’ajuntament d’Alcarràs a comprar la casa a Vallmanya on el president de la Generalitat Francesc Macià estiuejava amb la família. “És el pla A, ja que el consistori pot assumir els 120.000 euros que demana el propietari”. Turull va recordar que l’anterior consistori d’ERC va acordar pagar aquesta quantitat en quatre anualitats de 30.000 euros poc abans de les eleccions municipals, i va assegurar que la Generalitat contribuirà a les obres per restaurar l’edifici, molt deteriorat i que ha patit l’enfonsament de part de la teulada.

“L’ajuntament no es pot quedar sol respecte a la consolidació i restauració de l’immoble i estem disposats a facilitar les partides necessàries, fins i tot creant un consorci publicoprivat que afavoreixi obres en fases”, va explicar.

Si l’ajuntament insisteix en la seua negativa a comprar-la, Turull va apuntar a un “pla B”, que passaria per sol·licitar a altres conselleries de la Generalitat que financin la compra. Turull va visitar ahir Alcarràs i l’alcalde, Jordi Janés (JuntsxCat), va aprofitar la visita del delegat de Cultura (conselleria en mans d’Esquerra) per tornar a demanar que la Generalitat compri la casa, al considerar que el consistori no pot assumir les obres, el cost de les quals estima en un milió i mig.

Va afegir que ha tornat a requerir a l’amo que hi faci millores urgents.

tracking