SEGRE

SUCCESSOS PROTECTORES

El refugi animalista d'Alcoletge denuncia 4 robatoris en un any

Les voluntàries busquen famílies als gossos acollits per la por que els pugui passar alguna cosa || L'últim va ser ahir a la matinada per emportar-se menjar i material

Vista de la zona on els lladres van tallar la tanca per poder accedir al recinte a Alcoletge.

Vista de la zona on els lladres van tallar la tanca per poder accedir al recinte a Alcoletge.GRUP RESCAT ALCOLETGE/FACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El refugi animalista d’Alcoletge va fer ahir una crida a través de les xarxes socials per buscar famílies per als gossos que acullen després de denunciar que des de l’inici de la pandèmia ja han patit quatre robatoris, per la qual cosa temen que els pugui passar alguna cosa als animals que tenen acollits a les instal·lacions municipals.

L’últim robatori es va produir ahir a la matinada, quan desconeguts van trencar la tanca d’un dels patis del recinte i es van emportar menjar i material. Després de l’assalt, els animals van sortir del refugi però poc després van tornar.

En els altres tres robatoris, que han tingut lloc des de l’inici de la pandèmia per la Covid, també es van endur gossos, inclosos cadells. Les voluntàries han pogut recuperar-los tots excepte un.

Actualment, el Grup Rescat Alcoletge té acollits set gossos, dels quals cinc poden ser adoptats, de manera que les voluntàries han posat en marxa una campanya d’adopcions solidàries, a cost zero, per vetllar per la seguretat dels animals.

El refugi, que està situat en un recinte municipal, no compta amb càmrees de seguretat i tampoc hi ha veïns a prop. Compta amb tres voluntàries que es dediquen a l’atenció dels animals rescatats abans de ser traslladats al CAAC d’Alcanó.

En tots els robatoris, el consistori ha presentat denúncia als Mossos d’Esquadra.

No és el primer cop que es registren robatoris a les protectores animalistes de les comarques lleidatanes. Fa un any, un grup de desconeguts va entrar al refugi d’Alguaire, que el mes de gener passat va patir un incendi que va afectar part de les instal·lacions.

D’altra banda, fa uns mesos la protectora d’animals de Tàrrega també va denunciar el robatori d’un gos a les seues instal·lacions.

La majoria dels refugis animalistes compten amb càmeres de seguretat, sobretot per poder perseguir els abandons d’animals, però també per protegir els gossos i gats acollits davant d’un possible robatori. Les protectores recorden que la seua tasca és voluntària, cosa que els implica un gran esforç en temps i econòmic.

Els abandons i rescats d’animals no han cessat amb la pandèmia.

tracking