SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Sis rescats al medi natural a Lleida

Els Bombers insten a extremar les precaucions al disparar-se els auxilis, amb més de 200 actuacions aquest estiu, de les quals una vintena només en el que va d'agost

Rescat a finals de juliol d’una excursionista accidentada a Espot.

Rescat a finals de juliol d’una excursionista accidentada a Espot.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van fer cinc rescats de muntanya entre dimarts a la nit i el dia d’ahir a les comarques lleidatanes. El primer va tenir lloc a Àger, quan van rebre l’avís a les 22.06 hores que una parella que feia caiac s’havia desorientat al pantà de Canelles. Segons van explicar als Bombers, se’ls havia fet de nit i no tenien llum per continuar. Fins al lloc es van activar dos dotacions dels Bombers, que van remolcar el caiac fins a l’embarcador. La parella estava sana i estàlvia i es va donar per finalitzat el rescat a la una de la matinada.

A Espot, els Bombers van auxiliar un grup d’excursionistes desorientats al refugi de Josep Maria Blanc, i d’altra banda la Vall de Boí, van rescatar ahir un home que havia tingut una indisposició i havia caigut a l’aigua a la presa de Cavallers. L’home va ser traslladat fins una ambulància del SEM, que el va portar a l’hospital de Tremp. Per la seua banda, a Alt Àneu hi va haver dos rescats de muntanya. El primer va tenir lloc a les 14.46 hores, quan un excursionista es va torçar el turmell.

A les 15.34 hores, els Bombers van fer un altre rescat al refugi del Gerdar, quan un home va tenir una indisposició. Va ser evacuat en helicòpter a l’hospital de Vielha. A Castell de Mur, un home va bolcar quan anava en caiac i va ser evacuat a l’hospital de Tremp.

En el que va d’estiu, els Bombers ja han realitzat més de dos-cents rescats al medi natural a les comarques lleidatanes, amb un repunt del 30 per cent respecte a l’any passat. Tan sols aquest mes d’agost, s’han fet una vintena de rescats. El cap de setmana passat, en un sol dia, diumenge, n’hi va haver vuit. Els Bombers insten a extremar les precaucions per l’augment d’afluència al medi natural durant les vacances.

tracking