SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Descarten el crim o el suïcidi de la parella trobada morta al seu pis de Balaguer

Ahir a la nit van trobar també morta una dona de 55 anys que vivia sola a Tàrrega || El matrimoni de la Noguera hauria perdut la vida per la mateixa causa, tot i que l'autòpsia encara no ho aclareix

Treballadors de la funerària recullen el cos de la dona morta a Tàrrega.

Treballadors de la funerària recullen el cos de la dona morta a Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El matrimoni d’avançada edat que dijous a la tarda va ser trobat sense vida al seu habitatge de la plaça Pau Casals de Balaguer no va ser víctima d’un crim ni d’un suïcidi, segons es desprèn de les primeres conclusions dels forenses.

Fonts consultades per aquest diari van confirmar que no hi havia signes externs de violència, tot i que tots dos haurien mort per la mateixa causa. En funció dels primers indicis, l’home de 83 anys i la dona de 79 feia diversos dies que estaven sense vida.

Com ja va avançar SEGRE, van ser els mateixos veïns els que van alertar els serveis d’emergència de la forta pudor que sortia de l’habitatge.

La trucada es va registrar al voltant de les 16.00 hores, quan els agents van accedir al pis situat al número 3 de la plaça Pau Casals i va localitzar el matrimoni al dormitori. Els agents van comprovar que ni les portes i ni les finestres del pis no havien estat forçades.

Així mateix, la policia catalana va obrir una investigació i va posar els fets en coneixement del jutjat de Balaguer. D’altra banda, ahir a la tarda van localitzar una altra persona sense vida al seu pis de Tàrrega. Es tracta d’una dona de 55 anys que vivia sola al sisè pis del número 1 del carrer del segle XX. Fonts properes al cas van explicar a aquest diari que la defunció s’hauria produït per causes naturals. L’avís es va rebre a les 20.06 hores, quan familiars haurien alertat que feia dies que no tenien notícies de la dona. Fins al lloc es va desplaçar Policia Local, Mossos d’Esquadra, Bombers i SEM.

Els Bombers van trobar el primer mes del confinament 6 morts a les seues cases a Lleida

Durant el primer mes del confinament domiciliari decretat l’any passat per les autoritats sanitàries, els Bombers van trobar sis persones que havien mort mentre eren als seus domicilis. Segons aquest balanç, els Bombers van dur a terme entre el 13 de març i el 15 d’abril del 2020 un total de 30 serveis d’obertura d’habitatges per rescatar persones en situació de risc, i en sis casos van trobar persones que havien mort.

En el mateix període del 2019, van fer 40 obertures d’habitatge per situacions de risc i només van trobar una persona sense vida.

En el conjunt de Catalunya, els Bombers van trobar durant el primer mes de quarantena a un total de 42 persones mortes a casa seua, una xifra que va augmentar un 50 per cent. Les entitats alerten que la majoria són gent gran que viu sola i que amb la crisi sanitària han perdut contacte social.

L’INE preveu al 2033 més de 66.000 lleidatans que viuran sols

Cada vegada hi ha més persones que viuen soles i en els propers anys aquesta tendència anirà a l’alça.

Segons una projecció de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), d’aquí al 2033 hi haurà un total de 66.038 llars unipersonals a la província de Lleida, la qual cosa implica un increment del trenta per cent respecte al 2018, amb 51.000. Les xifres mostren que els lleidatans que viuen sols han augmentat un 13% en només quatre anys, ja que el 2014 hi havia 45.200 llars formades per una sola persona a Ponent i el Pirineu. Majoritàriament són persones solteres, amb un total de 22.700 llars el 2018, un 33,5 per cent més.

Així mateix, segons les dades de l’INE, tres de cada deu llars unipersonals de la província de Lleida són de persones majors de 65 anys, amb un total de 16.100. D’aquests, el 62 per cent són persones que s’han quedat viudes i no conviuen amb cap fill o familiar.

tracking