SEGRE

AEROPORTS TURISME

Alguaire tanca una temporada d'estiu amb menys dies i viatgers que abans de la Covid

Les vuit jornades de vols a Eivissa i Menorca acaben amb 1.089 passatgers, davant dels 2.566 en catorze dies del 2019 || L’aeroport es queda només amb la ruta de Palma que Air Nostrum opera tot l’any

L’inici de la campanya de vols d’estiu el 2 d’agost.

L’inici de la campanya de vols d’estiu el 2 d’agost.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Alguaire va tancar dijous una temporada de vols d’estiu curta i amb menys passatgers que abans de la crisi sanitària del coronavirus.

Així doncs, segons les dades d’Aeroports de Catalunya, els vols a Eivissa i Menorca han comptat amb un total de 1.089 passatgers en els vuit dies en què Air Nostrum ha operat aquestes rutes cada dilluns i dijous des del passat 2 d’agost. La línia d’Eivissa va tenir 484 usuaris, que suposen una mitjana de més de 60 passatgers al dia; i a la de Menorca van ser 605, uns 75 per jornada.

Aquests 1.089 viatgers són gairebé la meitat que els que van volar entre Alguaire i aquestes dos illes l’estiu del 2019. Aquell any hi va haver catorze dies de vols. Els que van unir Lleida amb Eivissa van registrar 1.337 viatgers (uns 95 al dia) i els de Menorca, 1.229 (aproximadament 87 per jornada).

Va ser l’última campanya estival fins a la d’aquest estiu, ja que la del 2020 es va cancel·lar a causa de la Covid. Ara, amb la fi de la campanya de vols a Menorca i Eivissa, Alguaire es queda amb l’únic trajecte que s’ofereix durant tot l’any.

Es tracta del que uneix Lleida amb Palma de Mallorca els divendres i els diumenges i que també opera Air Nostrum.

Impuls als usos industrials

S’ha de destacar que, durant els últims anys, la Generalitat està reorientant l’aeroport lleidatà cap als usos industrials i també aeroespacials (vegeu el desglossament). Tanmateix, aquesta reconversió no ha comportat una renúncia als vols comercials de passatgers, siguin línies regulars, xàrter o de temporada.

Una aturada en l’aviació de la qual també es beneficia Lleida

La crisi sanitària del coronavirus va provocar l’any passat una aturada al sector de l’aviació comercial. Això va beneficiar Alguaire, que va veure com es multiplicava la demanda per aparcar avions a les seues instal·lacions. Per això, l’aeroport ha ampliat l’últim any la superfície per a estacionament d’avions de llarga durada.

A aquestes activitats de manteniment i pàrquing d’avions, s’hi ha d’afegir les de formació. En aquest sentit, l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú imparteix des d’aquest any a Lleida el curs d’auxiliar de mecànic aeronàutic i l’escola de pilots lituana BAA Training té la seua base a Lleida.

A més, Aeroports de Catalunya ha tret a concurs la redacció dels projectes per construir dos edificis nous a l’aeroport d’Alguaire, que es destinaran a empreses del sector aeronàutic i aeroespacial.

L’inici de la campanya de vols d’estiu el 2 d’agost.

L’inici de la campanya de vols d’estiu el 2 d’agost.MAITE MONNÉ

tracking