SEGRE

CARRETERES FINAL DELS PEATGES

Juneda exigeix les rotondes de l'N-240, que veu insegura tot i el peatge lliure

Convocarà una reunió amb les Borges, Torregrossa i Arbeca per unificar peticions

L’N-240 després d’alliberar-se els peatges el passat dia 1.

L’N-240 després d’alliberar-se els peatges el passat dia 1.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Juneda, Antoni Villas, exigeix a l’Estat més seguretat per a l’N-240 i no renuncia a les tres rotondes previstes perquè encara la veu insegura, ja que afirma que el trànsit, malgrat la desviació obligatòria de camions per l’AP-2 després d’alliberar-se el peatge fa una setmana, continua sent intens.

Insisteix que, tot i que la circulació de camions s’ha reduït en més de 3.000 camions diaris, “encara hi segueixen transitant prop de 7.000 vehicles”. L’edil considera que les glorietes anunciades fa gairebé deu anys són necessàries, en especial, la de l’encreuament de la cooperativa, un punt molt perillós on els accidents són freqüents. N’hi ha dos de previstes, una a l’accés al polígon i una altra en la desviació cap a Mollerussa.

“Poden redimensionar-se i fer-se més petites, la intenció és que hi hagi mesures dissuasives per reduir la velocitat com en moltes vies locals i comarcals”. Sol·licitarà una reunió amb representants dels ajuntaments de Torregrossa, les Borges Blanques i Arbeca, “ja que el desdoblament, per molt que el reclamem, no sembla que s’hagi de fer aviat”.

Va insistir que els veïns i camions que fan rutes intercomarcals no agafaran l’autopista per anar a Lleida des de les Borges Blanques “per molt que la Diputació proposi nous accessos a l’AP-2, que poden estar anys a executar-se”..

Després de l’acabament del peatge de l’autopista, el passat dia 1, s’ha fet patent la descongestió de la carretera N-240 i la satisfacció dels usuaris. La Generalitat calcula que a finals del mes d’octubre tindrà desmantellades les infraestructures als peatges de les seues vies i ha sol·licitat a l’Estat que agilitzi al màxim aquesta operació tant a l’AP-2 com a l’AP-7. Aquesta actuació costarà 35 milions d’euros que pagaran l’administració estatal i l’autònoma.

tracking