SEGRE

MUNICIPIS ASSOCIACIONS

Cervera convertirà l'antiga escola de música en un centre per a entitats

Preveu una primera actuació de neteja i reparacions per donar-li aquest nou ús

L’edifici de l’antiga escola municipal de música de Cervera.

L’edifici de l’antiga escola municipal de música de Cervera.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera projecta convertir l’edifici de l’antiga escola de música del carrer Major en un local per a les entitats del municipi. Així ho va explicar l’alcalde, Joan Santacana (ERC). Part d’aquest immoble serveix ja com a seu dels Diables de Cervera Carranquers.

L’edifici té tres plantes i una superfície de 1.258 metres quadrats. Havia estat un teatre i fins al 1995 va ser escola de música. El primer pas per donar-li un nou ús serà netejar-lo i dur a terme reparacions. Va resultar danyat durant l’últim temporal, que va destrossar les vidrieres que donen a l’avinguda Duran i Sanpere, part de la teulada i envans interiors. El cost de reparar els problemes de seguretat més grans s’estima en uns 50.000 euros. Una vegada resolts, s’afrontarà la remodelació interior de l’edifici.

En els últims anys hi ha hagut altres propostes per habilitar un local per a entitats a Cervera. L’última va ser el 2009, quan es va plantejar destinar per a aquest ús l’antiga biblioteca. Actualment acull l’agrupació coral de Cervera i les entitats del municipi tenen seus disperses en diferents edificis públics.

En un altre ordre, Cervera inicia avui la 45 edició de la Isagoge, la setmana cultural prèvia a la festa major. El consistori la dedicarà a les bruixes. El primer acte està previst aquesta tarda a l’Auditori, on la historiadora Maria Garganté pronunciarà una conferència sobre l’última dona acusada de bruixeria a la Segarra. Va ser a començaments del segle XIX i era una dona de Biosca anomenada Teresa Guàrdia. A la nit, Alea Teatre dedicarà també una performance al Fossar a la història d’aquesta dona. La Isagoge preveu un total de 19 activitats culturals fins divendres vinent, dia 24.

tracking