SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

Dimiteix una edil de la CUP a Tàrrega després de vetar-li un actede Josep Pàmies

El govern local no ho veia apropiat i ella diu que se'n va per “conflicte de valors”

Vista de l’ajuntament de Tàrrega.

Vista de l’ajuntament de Tàrrega.L. PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient a l’ajuntament de Tàrrega, Teresa Sala (CUP), va dimitir ahir del seu càrrec per un “conflicte de valors” amb la resta del govern municipal, format per ERC, PSC i CUP. La seua decisió arriba després que el consistori li impedís organitzar una conferència de l’horticultor Josep Pàmies, sancionat per la divulgació de pseudoteràpies i negacionista de la Covid. Així ho van explicar fonts pròximes, que van precisar que l’edil va voler incloure-la en el programa de la Fira de Medi Ambient de l’octubre. Les mateixes fonts van corroborar que la invitació a Pàmies es va fer sense consulta prèvia a la resta del govern.

Aquests s’hi van oposar, ja que Pàmies és contrari a les vacunes del coronavirus i ha organitzat diferents actes negacionistes durant la pandèmia, entre els quals hi havia multitudinàries trobades de petons i abraçades sense mascareta per mostrar que els assistents no tenien por del virus. La fira, a més, és competència de la regidoria de Promoció Econòmica i no de la de Medi Ambient, en mans de Sala. 

Això va provocar una discussió dijous passat, la gota que va vessar el vas després de diversos episodis anteriors de discrepàncies. L’edil va comunicar la renúncia mitjançant un missatge per correu electrònic a la plantilla de l’ajuntament. En el text puntualitza que encara no se sap quan es farà efectiva la dimissió.

L’alcaldessa, Alba Pijuan (ERC), va apuntar que la dimissió es podria fer efectiva “en les properes setmanes, no immediatament”. Pijuan va expressar el seu respecte envers la decisió de Sala “si creu que el seu lloc no és al consistori” i va afegir que “quan ella ho cregui convenient ja explicarà els motius que l’han portat a prendre aquesta decisió”.

Tant des d’ERC com des de la CUP van coincidir a afirmar que la dimissió de la regidora no alterarà la governabilitat de Tàrrega. Pijuan va afirmar que “continuarem treballant com fins ara amb la persona que la substitueixi” i va subratllar que “no hi ha cap problema a nivell de partits, és un tema personal de la regidora”.

Per la seua part, el regidor i portaveu de la CUP a Tàrrega, Daniel Esqué, va dir que es tracta d’una decisió “personal” que “hem de respectar”. Va reconèixer que “ens ha agafat desprevinguts”. La renúncia podria produir-se en el pròxim ple.

tracking