SEGRE

MUNICIPIS PLE

La proposta de Cervera per rebaixar l'IBI un 50%

Al contrari, l'apujarà als qui els tinguin desocupats dos anys || Aprova bonificar la instal·lació de plaques solars

Imatge del ple celebrat ahir a la Paeria de Cervera.

Imatge del ple celebrat ahir a la Paeria de Cervera.X.SANTESMASES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera va aprovar ahir per unanimitat la modificació de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per afavorir el lloguer de pisos i penalitzar els propietaris que els tenen tancats. Per un informe, els propietaris que lloguin un pis que faci dos anys que està desocupat tindran una rebaixa d’un 50 per cent en aquest impost. Al contrari, als amos que tinguin un pis que continuï deshabitat després del mateix període de temps se’ls augmentarà l’IBI en aquest mateix percentatge. Segons va explicar l’alcalde, Joan Santacana, la mesura pretén que aflorin al mercat els pisos tancats i, d’aquesta manera, pugui ser més fàcil trobar habitatge a Cervera.

També hi va haver total unanimitat del ple a una rebaixa del 50% de l’IBI durant quatre anys per als habitatges que optin per l’energia sostenible a través de la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Cervera va ratificar així mateix els tributs locals per al 2022. Es congelen tots els impostos amb algunes excepcions com és el cas de l’Impost de Construccions i Obres (ICIO), que passa del 3 al 3,5 per cent. Segons Santacana, l’increment es produeix després de molts anys d’estar congelat.

Malgrat l’augment d’aquest impost, la Paeria ha optat per una excepció en el cas que les obres de millora s’efectuïn a la zona del nucli històric. En aquest supòsit, tindran una bonificació del 50 per cent. 

Els canvis a l’IBI i bonificació a les fotovoltaiques ja s’havien pactat entre els grups

La iniciativa pretén evitar la despoblació que estan vivint des de fa dècades els carrers de la zona històrica ja que molts veïns opten per traslladar-se a nous habitatges ubicats a la zona perifèrica de la ciutat.

Una altra de les novetats serà l’exempció de pagar l’impost de vehicles en el cas que tinguin més de vint-i-cinc anys. Com a contrapartida, a partir d’un segon vehicle amb aquesta antiguitat o més, augmentarà en un 50% l’impost. Segons Santacana, aquesta última mesura pretén que es renovi el parc de vehicles. Tanmateix, admet que comportarà un cost important per a veïns que col·leccionin cotxes o motos antigues.

tracking