SEGRE

MUNICIPI AUS

L'ajuntament de Mollerussa desmantella la zona d'ànecs i cignes del parc municipal

La normativa obliga a convertir-la en nucli zoològic i el consistori ho descarta

700209_1.jpg

700209_1.jpgJ.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa preveu retirar un dels elements més identificatius del parc municipal, els ànecs, cignes i paons que viuen en aquesta zona. Segons va explicar l’alcalde a la xarrada Mollerussa, avui, celebrada divendres passat al teatre L’Amistat, el municipi no pot mantenir aquest espai, així com la bassa que es troba al parc de La Serra, ja que per normativa ha d’estar catalogat com a nucli zoològic, la qual cosa “no és assumible per al consistori”.

Davant d’aquesta situació, l’alcalde va anunciar que els pressupostos del 2022 reservaran una partida per organitzar un concurs d’idees per redissenyar el parc municipal que integri usos de lleure i professionals, tenint en compte que aquest espai també és escenari d’activitats vinculades a les fires que organitza la capital del Pla d’Urgell. En aquest sentit, val a assenyalar que el parc forma part del recorregut del Saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep.

La transformació del parc municipal també haurà de plantejar una solució per a la vella piscina (coneguda com “la de les escales”) que ja porta diversos anys tancada i que durant els últims anys ha tingut la funció de zona d’exposició i prova de cotxes a la Fira de Sant Josep. Aquest concurs també plantejarà possibles noves ubicacions per als jocs infantils que, segons Solsona, es renovaran durant el 2022 tant al parc com en altres zones verdes de la capital.

tracking