SEGRE

INFRAESTRUCTURES RESIDUS

L'ampliació de l'abocador de Montoliu, en proves ja aquest mes

El consell diu que funcionarà quan es decideixi qui la gestiona

La planta de selecció que es construeix a Montoliu de Lleida.

La planta de selecció que es construeix a Montoliu de Lleida.MAITE MONNE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’UTE formada per Romero Polo i Valoriza, que construeix la planta de selecció de residus de l’abocador comarcal del Segrià a Montoliu, preveu iniciar les proves de càrrega de les noves instal·lacions a finals d’aquest mes.

Les obres estan a punt de finalitzar i el següent pas serà entregar l’ampliació del complex al Consorci de Residus del Segrià perquè entri en funcionament. En paral·lel, segueix als tribunals el litigi sobre l’adjudicació de les obres.

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar l’encàrrec a l’UTE i va ordenar atorgar-lo a FCC i Arnó, que en el seu dia van optar juntes a aquest contracte milionari que supera els quaranta milions d’euros entre obra civil i gestió durant deu anys, prorrogables a deu més.

Aquesta primera sentència judicial encara no és ferma i s’ha recorregut en cassació davant del Tribunal Suprem per part de l’UTE i el consorci, tot i que encara no s’ha pronunciat. Segons va indicar el president del consell comarcal, David Masot, la planta no es podrà posar en marxa fins que es resolgui qui la gestionarà.

tracking