SEGRE

TURISME PREVISIÓ

La temporada de bolets i el pont de la Mercè disparen l'ocupació al Pirineu de Lleida

Establiments del Pirineu arriben al 85% de reserves el cap de setmana

Turistes mirant la brama dels cérvols al Parc de l’Alt Pirineu i la Reserva de Caça de l’Alt Pallars.

Turistes mirant la brama dels cérvols al Parc de l’Alt Pirineu i la Reserva de Caça de l’Alt Pallars.M.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Patronat de Turisme de la Diputació preveu aquest cap de setmana de pont festiu una ocupació que arribarà al 85% al Pirineu. Avui divendres és festa a Barcelona, que celebra la Verge de la Mercè, però també hi ha altres atractius que han animat les reserves com són la temporada de la brama del cérvol, que va començar la setmana passada i durarà fins a mitjans d’octubre, i l’aparició dels primers bolets a les comarques de muntanya. A més, continuen els esports d’aventura fins al 15 del mes que ve.

Segons el portaveu dels empresaris turístics de les Valls d’Àneu, Carles Cortina, la temporada de zel del cérvol es consolida com a reclam turístic.

L’ocupació a la zona ronda el 85%. Responsables de les empreses que es dediquen a aquesta activitat tant a la reserva de Boumort com en altres enclavaments de l’Alt Pirineu van indicar que la demanda és contínua.

Segons les previsions del patronat, pel que fa als hotels la mitjana és d’un 60% que pot arribar al 80% en llocs puntuals les nits d’avui i demà. Quant al turisme rural es preveu que l’ocupació oscil·li entre el 70 i el 80% tant al pla com a la muntanya. Pel que fa a les places de bungalous també arribaran al 80 per cent.

Així, es manté el ritme que es registra a Lleida en els índexs de reserves durant els primers dies de tardor. Es tracta, principalment, de clients de proximitat, grups de famílies i amics que volen disfrutar de la naturalesa. L’organisme considera que aquesta tendència confirma que se superaran les xifres del 2020 i fins i tot poden arribar a ser similars o millors a les del 2019, abans de la pandèmia, amb 565.000 viatgers.

Sobirà i Aran acullen més de 350 turistes aficionats a les motos

El Pirineu acollirà aquest cap de setmana dos trobades que reuniran més de 350 motociclistes entre pilots i acompanyants. Es tracta, d’una banda, de la IV Cherokee Rider, amb punt de partida i arribada a Rialp. Per una altra, la Val d’Aran celebrarà la quarta edició de la Coast to Coast by Triumph, dins del desenvolupament de la ruta que té com a punt de partida Donostia, a Guipúscoa, avui divendres, fins a arribar a la Costa Brava demà, amb parada a la Val. La prova compta amb 140 inscrits.

tracking