SEGRE

MOBILITAT TRANSPORT PÚBLIC

Les Garrigues estrenarà dilluns bus exprés i 4 línies a la demanda

Amb 33 trajectes diaris en feiners entre les Borges Blanques i Lleida amb parada a Juneda || S'afegiran als busos i taxis que ja funcionen a la comarca

La presentació del bus exprés a les Borges Blanques.

La presentació del bus exprés a les Borges Blanques.COM 360

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat posarà en marxa dilluns la sisena línia de bus exprés de les comarques lleidatanes, que unirà Lleida i les Borges Blanques. Tindrà una única parada a Juneda i farà 33 trajectes diaris en feiners: disset des de la capital de les Garrigues cap a la del Segrià i setze en sentit invers. En festius n’hi haurà set, quatre cap a la ciutat de Lleida i tres cap a les Borges Blanques. A aquest nou servei de bus ràpid, que circularà per la carretera N-240, se sumaran quatre línies de transport a la demanda. Tot això reforçarà les actuals línies de transport públic que ja funcionen a les Garrigues.

A més de la línia de bus exprés també s’estrenaran quatre nous serveis de bus a la demanda, que, sota la marca Clic.cat, oferiran un transport per carretera entre diverses poblacions de la comarca amb les Borges i amb connexions en tots els horaris amb el servei de bus exprés de la capital de les Garrigues.

Es tracta de les línies de Tarrés-l’Espluga Calba, la Pobla de Cérvoles-l’Albi, Miralcamp (Pla d’Urgell)-Puiggròs i Bovera-la Granadella-Bellaguarda-Torrebesses (enllaç a Lleida). Aquests serveis es faran sota demanda sempre que els usuaris hagin fet una reserva prèvia del servei a través de l’aplicació de l’operadora del bus, en aquest cas, ALSA les Garrigues. També ofereix l’opció de poder fer la reserva via telefònica (a través del 647 326 816).

El departament de Territori i el consell de les Garrigues van dur a terme una enquesta entre els municipis de la comarca per poder conèixer les necessitats de transport públic i millorar així la mobilitat. A Lleida, el primer bus exprés es va posar en marxa el desembre de l’any 2014 entre Cervera i Lleida fent parada a Tàrrega. L’últim bus exprés que va entrar en servei va ser el d’Almacelles-Lleida que funciona des del mes de gener, i el que s’estrenarà dilluns a les Borges Blanques.

“Continuarem insistint a tenir trens de rodalies”

El president del consell de les Garrigues, Jaume Setó (JxCat), va destacar l’avanç que el bus exprés i les noves quatre línies a la demanda suposaran per a la mobilitat de la comarca.

Tanmateix, va recordar que continua pendent la reivindicació del territori que la línia ferroviària formi part d’una futura xarxa de rodalies de Lleida. “Sabem que és complicat, perquè és una línia amb molt trànsit de trens de mercaderies, però no renunciem a trens de rodalies a la comarca”, va dir Setó.

D’altra banda, va destacar que és convenient per millorar les opcions de mobilitat en el conjunt de la comarca i reduir les diferències d’aquest servei entre els municipis que la conformen.

Aquestes declaracions arriben una setmana després que el ple de la Diputació acordés demanar un reforç del transport públic aprofitant el final del peatge a l’AP-2. Sobre això, Setó va considerar que només quan es construeixin nous accessos a l’autopista es podrà aprofitar aquest eix viari per potenciar la circulació d’autocars. Això pot suposar anys de tramitació i obres. S’ha de recordar que la Diputació planteja quatre nous accessos i la millora d’un ja existent.

tracking