SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Concentració de rebuig arran de la violació grupal a una menor a Rosselló: “Volem justícia per a la Safaa”

Concentració de rebuig amb centenars de persones arran de la violació grupal a una menor a Rosselló || Exigeixen més recursos per acompanyar les víctimes

Una mobilització a la plaça Sant Joan de Lleida en suport a la menor agredida sexualment a Rosselló.

Una mobilització a la plaça Sant Joan de Lleida en suport a la menor agredida sexualment a Rosselló.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de mig miler de persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça Sant Joan de Lleida per mostrar el seu rebuig a la violació grupal a una menor de 16 anys amb discapacitat a Rosselló. “Estem amb tu”, “nosaltres et creiem” i “volem justícia per a la Safaa”, van ser algunes de les consignes que es van repetir ahir a la mobilització, convocada per col·lectius feministes, en la qual van exigir més recursos per lluitar contra les violències masclistes i protegir les víctimes. En la lectura del manifest, van exigir a la Justícia que destini més polítiques i formació en perspectiva de gènere per acompanyar les denunciants i evitar que aquestes hagin de repetir “una vegada i una altra” el seu relat, la qual cosa els agreuja el trauma.

“Les víctimes són qüestionades per la seua manera de vestir, per la seua manera d’actuar. Es jutja les agredides i no els agressors”, van reivindicar. “Estem fartes del silenci i del dolor. Es creuen amos dels nostres cossos i volem viure lliures de violència, sense por de ser violades, agredides o assetjades,” van afirmar.

Per a això, van reivindicar la necessitat “urgent” de destinar més recursos i polítiques, que van considerar que ara són “insuficients” per erradicar les violències masclistes. 

Per un altre clostat, una portaveu de la família de la víctima de Rosselló va llegir unes paraules d’agraïment per tot el suport rebut. “El vostre caliu ens ajuda a lluitar perquè es faci justícia per a la nostra filla i no torni a passar”, van afirmar. També van demanar de no fer discriminació racial, amb referència que tant la víctima com els agressors són d’origen marroquí. La manifestació va fer un petit recorregut fins a la subdelegació del Govern a Lleida.

L’ajuntament de Rosselló va aprovar una declaració contra la brutal agressió i dona suport a la família

Així mateix, l’ajuntament de Rosselló, que va contractar dos autobusos perquè veïns del municipi poguessin assistir a la concentració a Lleida per donar el seu suport a la família de la menor, va aprovar en el ple una declaració institucional condemnant la brutal agressió ocorreguda diumenge passat, així com totes les violències masclistes. El consistori ha ofert suport psicològic i jurídic a la víctima i la seua família. Per aquesta agressió múltiple, els Mossos van arrestar quatre veïns del municipi, d’entre 19 i 31 anys, que van ingressar a presó provisional i sense fiança dimecres. Els primers indicis apunten que almenys dos d’ells van ser els autors materials de l’agressió, la investigació de la qual continua oberta. Per la seua part, el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat va condemnar l’agressió i va alertar de les “alarmants” xifres de dones amb discapacitat que pateixen violència de gènere.

Set detinguts per una altra agressió sexual en grup a Badalona

La Guàrdia Urbana de Badalona va arrestar ahir set homes acusats d’agredir sexualment una dona en un pis del barri de Llefià de la ciutat. Els fets van tenir lloc de matinada, cap a les 5.30 hores, segons fonts municipals. A aquella hora, la policia va acudir a l’immoble després de rebre una trucada d’un veí que es queixava del soroll. Els agents van trobar la víctima a terra, en estat de xoc, per la qual cosa va ser trasllada a l’hospital. L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va titllar els presumptes agressors de “salvatges”.

tracking