SEGRE

RESIDUS URBANS

Gerri s'afegeix al porta a porta al Sobirà i només Tírvia està fora del sistema

Un dels nous cubells que s’han entregat als domicilis.

Un dels nous cubells que s’han entregat als domicilis.CONSELL COMARCAL DEL SOBIRÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Baix Pallars (Gerri de la Sal) va estrenar ahir el nou servei de recollida d’escombraries porta a porta en substitució de l’actual model basat en les illes de contenidors. Els dilluns es passarà a retirar el vidre; els dimarts i dissabtes es recolliran els envasos; dimecres, divendres i diumenge les escombraries orgàniques i la fracció resta (dimecres) i dijous serà el torn per al paper i cartró. Els usuaris hauran de treure els residus al carrer davant dels seus habitatges a partir de les 20.00 hores i fins a les 6.00 hores del matí de l’endemà, ja que la recollida s’inicia a partir de les 6.30 hores.

La novetat a Gerri és la instal·lació d’una àrea de contenidors d’emergència tancada amb obertura elèctrica d’ús exclusiu per als veïns i els habitatges dels disseminats per evitar que persones d’altres localitats, en especial turistes i amos de segones residències, hi dipositin les escombraries.

El consell del Sobirà va repartir al setembre els equips necessaris per a la recollida i es va informar els veïns del nou sistema. Aquest mes d’octubre hi haurà educadors ambientals pels carrers que també resoldran els dubtes dels usuaris. El porta a porta al Sobirà es va implantar el 2015 en tots els municipis menys Baix Pallars i Tírvia, que segueix amb illes.

tracking