SEGRE

FIRES LA SEU D?URGELL

Guia 'virtual' per degustar els formatges per Sant Ermengol

Codis QR donen accés a diversos vídeos sobre cada varietat || Com a alternativa als tastos tradicionals per la Covid

Una de les visitants de la fira utilitzant el codi QR per conèixer els diferents formatges.

Una de les visitants de la fira utilitzant el codi QR per conèixer els diferents formatges.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de Formatges Artesans del Pirineu va obrir ahir les portes de la 27a edició, amb importants canvis per mirar d’evitar la propagació de la Covid que afecten la manera en què el públic degusta els formatges.

El certamen, que s’emmarca en la mil·lenària Fira de Sant Ermengol, ha suprimit aquest any els tradicionals tiquets de degustació i, en lloc seu, proposa als visitants que adquireixin porcions per tastar-les a casa, utilitzant com a guia vídeos que expliquen les característiques de cadascun. Publicats a internet en els últims mesos, són accessibles a través de codis QR en fullets que l’organització ha repartit pels estands de la fira.

La fira de formatges surt enguany al carrer i els gairebé 40 expositors de productes lactis omplen el carrer Camí Ral de Cerdanya.

Com és tradició durant els últims anys, la fira ja va obrir portes ahir a la tarda, malgrat que només ho va fer l’àrea dedicada als artesans del formatge. La resta, la fira d’artesania, amb gairebé 70 artesans al passeig Joan Brudieu, els productes de km 0 i els productors ecològics del Pirineu, que aquest any estaran a la plaça dels Oms, obren avui el certamen, que s’allargarà tot el cap de setmana.

No falten a la cita l’espai d’autofira i els food trucks a l’aparcament de Dr.

Peiró. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, presidirà avui la inauguració.

tracking