SEGRE

ESNOTICIA

Una firma de Mollerussa presenta uns pàrquings de bicis en altura

Iclotet preveu tenir a punt cinquanta unitats per a l'any que ve

Joan Caba, ahir al seu estand de Municipàlia amb una maqueta de l’‘Upandbike’.

Joan Caba, ahir al seu estand de Municipàlia amb una maqueta de l’‘Upandbike’.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Iclotet, una empresa de Mollerussa, presenta a Municipàlia l’Upandbike, un sistema d’estacionament de bicicletes en altura. Cadascun està format per dos mòduls, té capacitat per a setze bicis i es pot instal·lar en un sol matí. El director de la firma, Joan Caba, va explicar ahir que estan acabant el prototip i mantenen contactes amb una empresa belga per implantar-los a Europa. Va apuntar que per a l’any que ve preveuen tenir a punt cinquanta unitats.

L’Upandbike “és un magatzem robotitzat de bicicletes”, encara que també és “un concepte per facilitar l’ús de la bicicleta a la ciutat”, va dir Caba. Per aquesta raó, es conceben com una xarxa de pàrquings de bicicletes i plantegen que n’hi hagi un cada 3.000 habitants. Això significa que “a Lleida estaríem parlant d’unes cinquanta unitats i a Mollerussa, d’unes set o vuit”. De la mateixa manera, Caba va assenyalar que també es poden desplegar els Upandbike de forma temporal durant esdeveniments com les fires que se celebren a la capital del Segrià o l’Aplec del Caragol.Aquest pàrquing de bicicletes elevat ofereix als usuaris un plus de seguretat.

També està dissenyat perquè s’integri a l’entorn i facilita que a l’espai inferior, que queda lliure, es pugui instal·lar una parada d’autobús o un quiosc, per posar només dos exemples.

tracking