SEGRE

ENERGIA INICIATIVES

Quatre comarques d'Osca, contra la línia de molt alta tensió

El Jussà ja prepara al·legacions al projecte

Representants de quatre comarques afectades per la línia a Osca.

Representants de quatre comarques afectades per la línia a Osca.AYUNTAMIENTO DE BENABARRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre comarques d’Osca afectades per la línia de molt alta tensió que projecta Forestalia entre Laluenga i Isona van mostrar ahir oposició al projecte. Els presidents del Somontano, Cinca Mitjà, Llitera i Ribagorça aragonesa, així com alcaldes d’aquestes comarques, s’hi van posicionar en contra per les afectacions a nivell mediambiental i sobre el desenvolupament econòmic i social d’aquestes zones. El primer edil de Benavarri, Alfredo Sancho, va explicar que “152 quilòmetres de propietats privades, finques, terres agrícoles, terrenys municipals i forestals es veuran afectats d’una forma o una altra”.

“D’oest a est, gairebé tot l’ample de la província d’Osca”, va dir. Per la seua part, el president del consell del Jussà i alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol, va explicar que els quatre ajuntaments afectats a la comarca han contactat amb una enginyeria mediambiental perquè els ajudi a preparar les al·legacions que preparen contra el projecte. S’ha de recordar que a començaments d’aquest mes hi va haver una marxa lenta a Comiols per protestar contra aquesta iniciativa.

Per la seua part, l’empresa va comunicar als consistoris la proposta que les compensacions arribin a l’import de l’energia consumida durant quaranta anys.

tracking