SEGRE

MUNICIPIS OBRES

Alpicat 'estrena' la remodelació del centre històric

Inaugura la millora de carrers i places i la nova seu de l'ajuntament a Cal Negre || Inversió d'1,5 milions

L’esplanada de la Unió, un dels espais millorats amb la remodelació del centre d’Alpicat.

L’esplanada de la Unió, un dels espais millorats amb la remodelació del centre d’Alpicat.AYUNTAMIENTO DE ALPICAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alpicat va inaugurar ahir la remodelació del nucli històric del municipi. Els treballs han suposat una inversió d’1,5 milions, dels quals 200.000 euros els ha finançat la Diputació. Així, s’han millorat dos places, la de l'1 d’Octubre i Església, dos carrers, el Major i del Raval, i l’esplanada de l’edifici de la Unió.

A més, també s’han adequat accessos, s’ha habilitat la nova seu de l’ajuntament a Cal Negre i s’ha construït un pàrquing al carrer del Raval. El consistori ja contempla la segona fase del projecte amb la reurbanització dels carrers Riba i Centre i vies adjacents i l’habilitació de zones per aparcar al nucli antic. Aquesta actuació costarà 350.000 euros.

El consistori ja projecta la segona fase de les obres al nucli antic, que costaran 350.000 euros

L’alcalde, Joan Gilart, va mostrar ahir satisfacció per haver pogut impulsar una obra de “gran magnitud” i que ha permès aconseguir un espai renovat al centre del municipi.

Gilart va destacar que amb la reconversió de Cal Negre a les dependències de l’ajuntament s’ha aconseguit “recuperar i rehabilitar un edifici històric d’un notable valor cultural”, construït el 1741 i que el 2010 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). També permetrà donar una solució a les deficiències a nivell d’espais i accessibilitat de l’anterior seu, que es va inaugurar el 1962. Ara acollirà el jutjat de pau, els treballadors socials, els vigilants municipals i altres serveis.Per la seua part, el vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, es va mostrar satisfet al “veure com els municipis del nostre territori creixen i ho fan a partir de la seua història respectant les seues tradicions i ampliant els serveis per a la seua gent”.

Així mateix, l’arquitecte municipal, Josep Lluís Puyalto, va exposar els detalls de l’actuació.

L’esplanada de la Unió, un dels espais millorats amb la remodelació del centre d’Alpicat.

L’esplanada de la Unió, un dels espais millorats amb la remodelació del centre d’Alpicat.AYUNTAMIENTO DE ALPICAT

tracking