SEGRE

L'Aran demana a la Generalitat compensacions pels diners no rebuts el 2021

La síndica d'Aran, Maria Vergés, i el conseller d'Economia, Jaume Giró, aquest dilluns.

La síndica d'Aran, Maria Vergés, i el conseller d'Economia, Jaume Giró, aquest dilluns.Conselh Generau Val d'Aran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La síndica del Conselh Generau d’Aran, Maria Vergés, ha demanat aquest dilluns a Barcelona al conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, que el 2022 es compleixi l’acord de finançament que no es va poder complir el 2021 que contempla una aportació de més de 500.000 euros anuals durant quatre anys per recuperar polítiques pròpies i compensacions per les aportacions no percebudes aquest any. "Era la primera reunió que teníem, no ens coneixíem, el conseller ens ha dit que ben aviat rebrem una carta de Presidència amb un parell de propostes, ho valorarem", ha afirmat la síndica en finalitzar la reunió.

La síndica i el conseller han insistit en la importància de crear una comunicació fluida i bilateral entre el Departament d’Economia i Hisenda amb el Conselh Generau, i la síndica ha volgut "agrair al conseller Giró la bona predisposició i la voluntat de treballar amb el govern aranès", ha assenyalat el Conselh Generau en un comunicat.

Vergés i Girau han parlat també de la importància que té per a la Val d’Aran que la Generalitat dugui a terme inversions importants en alguns àmbits com la mobilitat. "Des del govern d’Aran tenim la voluntat de dur a terme una aposta que ens permeti descol·lapsar la C-28 durant els 30 o 40 dies a l’any que està més transitada, una cosa que seria factible amb un tercer carril reversible que sigui ambientalment sostenible, així com es preveia ja en l’Estudi de Mobilitat d’aquesta via desenvolupat per la Generalitat", ha dit la síndica d’Aran. També ha tractat la gestió i projectes relacionats amb els fons europeus Next Generation i la participació del Conselh Generau en els projectes.

tracking