SEGRE

CAMPANYA INCIVISME

Imposen 28 multes en un any per mal ús dels contenidors d'escombraries de Mollerussa

Baixa l'incivisme en àrees controlades per càmeres i puja en zones de la perifèria

Mobles abandonats ahir prop d’un contenidor.

Mobles abandonats ahir prop d’un contenidor.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia local de Mollerussa ha imposat en un any un total de 28 sancions per fer mal ús dels contenidors d’escombraries. Ho van constatar després de la col·locació de dos càmeres de vigilància, una de fixa i una altra d’itinerant, en tres àrees conflictives de la ciutat. Aquestes actuacions formen part del pla que es va posar en marxa l’octubre de l’any passat per combatre l’incivisme.

La campanya ha aconseguit reduir les àrees de contenidors conflictives, que han passat de 27 a 23. Amb la col·laboració de diferents administradors de finques s’ha aconseguit eliminar un total d’onze punts en què es registraven problemes, als carrers Arbeca, Ciutat de Lleida o Navarra, entre d’altres. Com a conseqüència, n’han sorgit 7 de nous, desplaçats a la perifèria.

Aquestes dades les va donar a conèixer ahir l’alcalde, Marc Solsona, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Comunitària, Anna Carné, i la tècnica responsable del Pla de Civisme, Laia Marín. Un altre resultat que s’ha posat de manifest és l’augment de sol·licituds per a la recollida de voluminosos després de l’inici d’aquesta campanya. Des de gener s’han xifrat en 357, número que duplica les 171 registrades en el mateix període de l’any 2020.

L’informe sobre el pla de civisme també recull dades sobre la campanya per afavorir la responsabilitat dels qui juguen amb pilotes a la via pública. En aquest sentit, Marín va explicar que s’ha dut a terme en diferents places i carrers, a càrrec de tècnics municipals, policia local i voluntaris del SOM Mollerussa. D’aquesta manera, s’ha detectat que la zona comercial és on es produeixen més queixes i incidents vinculats a jocs de pilota i s’ha procedit a crear espais alternatius de joc a la ciutat, com la zona posterior al pavelló firal de la capital.

tracking