SEGRE

COMUNICACIONS PROJECTES

Adif autoritza connectar el futur centre logístic de Tamarit a la xarxa ferroviària

Una empresa de Lleida promou la plataforma i hi invertirà 120 milions el primer any

Rafael Peris (dreta) i l’alcalde de Tamarit, Francisco Mateo.

Rafael Peris (dreta) i l’alcalde de Tamarit, Francisco Mateo.A.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Adif ha autoritzat els promotors de la plataforma logística de Tamarit de Llitera a connectar el futur centre amb la xarxa ferroviària. L’empresa lleidatana Ponentia Logistics promou un port sec i també una terminal ferroviària intermodal de mercaderies, per a la qual des d’aquesta setmana té l’aval, segons va confirmar ahir l’ajuntament lliterà. La plataforma tindrà més de 120 hectàrees (l’empresa ja té el 85 per cent de la propietat), crearà 2.000 llocs de treball i preveuen que dispari l’exportació.

Contempla una inversió global de 350 milions d’euros dels quals 120 s’invertiran durant el primer any en la urbanització de la zona industrial i logística, la construcció de la terminal i cinc naus. Els promotors preveuen iniciar els treballs l’any que ve i que el centre industrial ja estigui funcionant a mitjans de l’any 2023. De fet, el Govern d’Aragó va declarar al setembre el centre logístic com a inversió d’interès autonòmic i general de la comunitat, la qual cosa implica, de facto, accelerar els tràmits.El futur centre logístic s’ubicarà al límit de Tamarit amb Binèfar i Altorricó, entre la via de tren i l’autovia A-22.

Municipis de Lleida molt pròxims com Almacelles esperen el futur port sec per la repercussió que tindrà en matèria d’ocupació i fins i tot d’habitatge.Ponentia Logistics, que presideix Joan Antoni Robert i té Rafael Peris com a conseller delegat, també ha projectat a Lleida un altre centre logístic entre la capital, els Alamús i Bell-lloc.

CCOO planteja una xarxa catalana d’alta velocitat

El sindicat CCOO va reclamar ahir la creació d’una xarxa catalana d’alta velocitat ferroviària amb obligació de servei públic i va presentar a Lleida un informe que apunta en aquesta línia. Aquesta xarxa aprofitaria la infraestructura actual però incrementaria les freqüències i oferiria el servei a preus estables i més assequibles, segons la secretària general del sindicat a Lleida, Cristina Rodríguez.

tracking