SEGRE

La falta de pluges minva la floració de bolets a l'espera de més precipitacions

Exposició de bolets a l'IEI.

Exposició de bolets a l'IEI.IEI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La falta de pluges ha deixat els boscos secs, la qual cosa ha repercutit en l’escassa floració de bolets en els últims dies. Si bé la temporada va deixar a l’octubre bones collites de rovellons, la resta de bolets han aparegut de forma limitada. Si es produeixen noves pluges en els propers dies possiblement hi pugui haver encara collita de fredolics. Proliferaran a les zones més baixes de les valls, ja que és on menys oscil·len les temperatures i on més tard arriben els efectes de les gelades.

En canvi, un altre dels bolets més apreciats, com és el cas de la llenega, difícilment aconsegueixi fer acte de presència de nou aquesta temporada. No obstant, el descens de les temperatures i l’arribada de la boira matutina van provocar l’aparició de les primeres llenegues als altiplans del pla de Lleida.

D’altra banda, a les zones més altes del Pirineu a la falta de pluges cal sumar l’arribada de temperatures sota zero i forts vents que delmaran també la floració. Per la seua part, la proliferació de rovellons es manté, si bé cada vegada tenen pitjor qualitat per la presència de cucs al seu interior i la temporada d’aquest bolet ja arriba a les últimes setmanes, segons els experts.

tracking