SEGRE

TURISME BALANÇ

Els bungalous i les cases rurals, plens durant el pont de Tots Sants a pesar del mal temps

Les fires ramaderes i de productes de proximitat, un atractiu turístic al llarg del cap de setmana

Un moment del concurs de Cavall Pirinenc Català de la Seu.

Un moment del concurs de Cavall Pirinenc Català de la Seu.FRANCESC VIAPLANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els bungalous i cases rurals de Lleida han penjat el cartell de complet aquest pont de Tots Sants malgrat les pluges. El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va explicar ahir que per aquests dies han tingut “molta demanda” i va assegurar que fins i tot hi ha allotjaments que no tenen places disponibles fins Nadal. Per la seua part, la presidenta de Càmpings de Lleida, Cel Feliu, va apuntar que a les àrees d’acampada l’ocupació oscil·la entre el 30% i el 40%.

Per la seua part, els hotels han rebut cancel·lacions com a conseqüència del mal temps. Així ho va assegurar el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, que va apuntar que al Pirineu esperaven una ocupació del 90% i finalment s’ha situat entre el 65% i el 70%. Així mateix, els hotels de les comarques del pla tenen fins a un 50% de les places reservades per al pont.Per la seua part, les fires ramaderes i de productes de proximitat atreuen de nou aquest cap de setmana nombrosos visitants.

Aquest és el cas, per exemple, de Tremp, que ahir va celebrar la Fira del Codony; i de Vilaller, que aquests dies acull la històrica Fira de Tots Sants. Bossòst va tancar ahir el cicle de les fires ramaderes d’Aran després de les de Les, Salardú i Vielha. En el certamen d’aquest municipi aranès es van poder trobar més de 200 cabres i cavalls, a banda de parades dels comerciants del municipi i productes de proximitat.

A la Seu d’Urgell es va celebrar el concurs comarcal de Cavall Pirinenc Català. Els exemplars guanyadors participaran en el certamen nacional que se celebrarà a Vilaller el proper 20 de novembre.D’altra banda, la Granadella obre avui el cicle d’esdeveniments dedicats a l’oli amb la setena edició de la Fira de la Primera Premsada. Hi haurà una caminada popular entre oliveres i una jornada de portes obertes al Museu de l’Oli de Catalunya, entre altres actes.

Avui també serà el torn de la Fira de la Sal de les Avellanes, amb el mercat a la plaça Major de la localitat. Comptarà amb la participació de les salines de Vilanova de la Sal, Gerri de la Sal i Peralta i Calassanç. També es preveu una intervenció escultòrica utilitzant sal de l’artista Erik Schmitz.

Un centenar de cotxes col·lapsen de nou Bausen

Un centenar de cotxes van tornar a col·lapsar ahir l’accés a Bausen, coincidint amb l’inici del pont de Tots Sants. L’alcalde, José Antonio Barés, va denunciar també l’incivisme dels visitants que deixen residus tirats. Val a recordar que, en el pont del Pilar, uns 400 cotxes van passar per aquest municipi aranès.

Un moment del concurs de Cavall Pirinenc Català de la Seu.

Un moment del concurs de Cavall Pirinenc Català de la Seu.FRANCESC VIAPLANA

Un moment del concurs de Cavall Pirinenc Català de la Seu.

Un moment del concurs de Cavall Pirinenc Català de la Seu.FRANCESC VIAPLANA

tracking